Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

A doua ediție a Conferinței Internaționale de Neuroștiințe, Neuroinformatică, Neurotehnologie și Neuro-Psiho-Farmacologie

17 Noiembrie 2021



Academia Română organizează în perioada 18-19 noiembrie 2021 cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale de Neuroștiințe, Neuroinformatică, Neurotehnologie și Neuro-Psiho-Farmacologie. Evenimentul este organizat de Centrul de Cercetare a Creierului, entitate de cercetare înființată în cadrul Academiei Române în anul 2019, în parteneriat cu Fundația Societății Române de Neuroștiințe, Societatea Română de Automatizare și Tehnologia Informației și Societatea Națională de Neuroștiințe.

Manifestarea va avea loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ al Bibliotecii Academiei Române, în format hibrid, și este structurată în șase sesiuni științifice, desfășurate pe parcursul a două zile, precedate de o sesiune plenară. Vor susține conferințe invitate prof. univ. Jean-Jacques Askenasy, membru de onoare al Academiei Române – On the quantic activity of the brain, acad. Victor Voicu, președintele Secției de științe medicale a Academiei Române – Neuro-invasion SARS-Cov-2 virus: symptomatology, penetration routes and pathogenic mechanisms, acad. Mircea Dumitru, președintele Secției de filosofie a Academiei Române – Unlocking the Mind, Deciphering the Consciousness, prof. univ. Daniel David, rectorul Universității „Babeș Bolyai“ din Cluj-Napoca – Clinical cognitive neurosciences: New frontiers și Stuart Hameroff, director al Center for Consciousness Studies, Universitatea din Arizona, Tucson – Consciousness and quantum brain biology. Programul integral al conferinței este disponibil pe pagina web dedicată, la adresa: http://www.cpru.upb.ro/neuro2/index.html.

Scopul conferinței este de a reuni experți din diverse arii ale științei creierului, neuroștiințe, neurologie clinică, psihologie, farmacologie cu ingineri specialiști în neuroinformatică și tehnologie pentru a identifica cele mai potrivite teorii, modele și instrumente care să contribuie la înțelegerea funcționării creierului.

Prima ediție a acestei conferințe s-a desfășurat în urmă cu trei ani, tot la Academia Română.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite