Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Transformarea digitală dă viață meseriilor viitorului

19 Noiembrie 2021






DIVERTISMENT: Pe măsură ce Internetul înlocuiește televiziunea, bloggerii și video-bloggerii vor înlocui redactorii de la emisiunile de divertisment. Editorii online sau jurnaliștii multiformat, chiar roboții, vor înlocui jurnaliști și ziariști. Fizioterapeuții, kinetoterapeuții vor fi din ce în ce mai căutați, odată cu o mult mai mare atenție dată sportului. Digitalizarea cărților se va răspândi, va crește numărul de jucători profesioniști de jocuri pe computer sau arena boosters – cei care aduc avatarul unui plătitor la nivele mai înalte în joc.

ENERGIE ȘI MEDIU: Va crește numărul de lucrători la uzinele de energie neconvențională – solară / eoliană / ferme de alge, de microbi care înlocuiesc minerii sau lucrătorii în hidrocentrale. Firmele de reciclare a deșeurilor vor acționa și în oceane, unde vor activa și minerii de mare adâncime în căutare de minerale rare în ocean, ca și pe meteoriți. Biodiversitatea, cercetarea genetică conservativă a speciilor va coexista cu cercetarea care va crea noi forme de viață sau de hrană.

BUSINESS ȘI DREPT: Analiza numerică și cantitativă făcută cu ajutorul inteligenței artificiale va genera o nouă rapiditate a reacției pe piețele financiare, notariale sau avocățești. Vor apărea juriști specialiști în dreptul roboților sau în etica geneticii care creează noi organisme sau plante.

EDUCAȚIE: Învățământul virtual cu ajutorul profesorilor virtuali va deveni uzual. Vor exista structuri de dezvoltare a materialelor educaționale online – de tip Open University, Moodle, Blackboard, Web CT, MOOCs -
Massive Open On-line Courses - care vor emite diplome recunoscute la nivel global.

CORPORATE DISRUPTER: specialistul care atacă structurile rigide ale unei companii sau instituții publice, pentru a o face mai flexibilă şi mai adaptabilă la crize.
Cea de-a IV-a patra ediţie a Ghidului Meseriilor Viitorului poate fi accesată gratuit pe website-ul Asociaţiei INACO: https://inaco.ro/wp-content/uploads/2021/09/21-septembrie_Editia-IVa_Ghidul-Meseriilor-Viitorului_INACO_2021.pdf

INACO - Inițiativa pentru Competitivitate este o comunitate non-profit de manageri, consultanți, analiști, experți în domeniul economic, educațional, conectată la rețeaua de specialiști în economia de stat și privată din România.
Echipa de co-autori ai Ghidului Meseriilor Viitorului, ediția a IV-a: coordonator: conf. univ. dr. Andreea Paul (Facultatea REI, ASE), Liviu Călin, Alexandra Cernian,Adriana Davidescu, IoanaEnache, Constantin Gătin, Carmen Holotescu, Marin Iachimov, Raluca Ioana Merian, Mariana Nicolae,Anca Tamaș, Daniela Palade Teodorescuși Monica Got, în colaborare cu echipa de practicieni voluntari INACO:AdelinaMănoiu,AndreeaBerechet,CristinaLeafu,LuisaCraiu,Mălina Dumitrache.
Toate cele patru ediții ale Ghidului Meseriilor Viitorului au fost susținute de către Primăria Sectorului 3, în competiția deschisă dedicată finanțării ONG-urilor în perioada 2018-2021.
Co-finanțatori privați: PinkPost, SC ShapeRobotics Romania SRL, SC Windaco Resources SRL, SC Video Technic System SRL, SC Graphtec Design SRL, SC Cryptodata Tech SRL și SC Graziosa SRL



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Zoltan Harangozo
Este mai usor decat crezi! Numai daca nu vrei nu castigi! Castigi bani cu cel mai bun subiect de film! Proiect B: ceva de exceptie! Noi ne tinem de cuvant! Sigur vei primi bani pentru rezultate! Noi suntem foarte ambitiosi! Fii pregatit pentru ceva revolutionar! Nu trebuie sa astepti! Numai tu decizi! Oamenii deja castiga bani! Oportunitatea aceasta este unica! Profita de aceasta oportunitate! Solicita acum detalii la adresa de email hzctuky69@yahoo.com
20 Noiembrie 2021, 04:23:00