Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Vigilența și inteligență īn supravegherea video

26 Noiembrie 2021ELKO Romania propune soluții inovative ce îmbină capabilități AI și Deep Learning cu puterea procesării Edge. Sistemele moderne de supraveghere video nu se limitează la furnizarea unui flux de imagini către un punct central. Astăzi, analiza video bazată pe inteligență artificială este unul dintre cele mai intens dezbătute subiecte în industria supravegherii video. Unele dintre aplicații pot accelera substanțial analiza datelor și automatiza sarcinile repetitive. Dar soluțiile AI de astăzi nu pot înlocuiexperiența operatorului uman și abilitățile de luare a deciziilor. Puterea constă în schimb într-o combinație: utilizarea soluțiilor AI pentru a îmbunătăți și crește eficiența umană.

Axis Communications, compania care a lansat prima cameră video de rețea din lume, inovează și include tehnologii avansate în produsele sale pentru a le face capabile să furnizeze factorilor de decizie informații complexe și complete. Un exemplu în acest sens este AXIS P3255-LVE, o cameră de tip dome destinată spațiilor exterioare și care înglobează capabilități de inteligență artificială și Deep Learning.

Spațiile deschise din zonele industriale sau din zone desemnate a fi de risc în interiorul localităților se pot baza pe performanțele acestei camere. Capabilitățile de deep-learning transformă P3255-LVE într-un instrument de analiză video deosebit de puternic. Grație acestei capabilități de prelucrare edge a datelor, modelul folosește funcția de recunoaștere și clasificare automată a obiectelor și utilizează soluția preinstalată AXIS Object Analytics. Prin intermediul acesteia, P3255-LVE detectează și clasifică oameni și/sau vehicule, algoritmul de identificare permițându-i să catalogheze diferitele tipuri de vehicule în funcție de clasa lor: autoturisme, autobuze, camioane și biciclete sau motociclete, inclusiv tipuri speciale, precum ambulanțele.

În plus, camera suportă instalarea gratuită a aplicației AXIS Live Privacy Shield, care permite mascarea în mod dinamic a diferitelor obiecte sau persoane în mișcare.

În situații de iluminare normală, AXIS P3255-LVE înregistrează la rezoluție HDTV 1080p, iar pentru cadrele cu iluminat ambiental complex se bazează pe tehnologia Forensic WDR (Wide Dynamic Range) ce contribuie la îmbunătățirea nivelului de detalii.

Camera dispune de o carcasă certificată IP66 și IK10 asigurându-i rezistența la intemperii, precum și la tentative de vandalism. Nici securitatea cibernetică nu a fost neglijată. Este dotată cu funcționalități de securitate încorporate pentru a preveni accesul neautorizat și pentru a proteja întreg sistemul din care face parte. Tehnologia Axis Edge Vault protejează ID-ul dispozitivului și simplifică autorizarea produselor Axis în rețea. În plus, firmware-ul semnat și boot-ul securizat garantează că firmware-ul nu a fost compromis. Și, dacă este necesar, pornirea securizată garantează că AXIS P3255-LVE este complet lipsită de malware chiar și după o revenire la valorile implicite din fabrică.

Mai multe detalii și sfaturi legate de scenariile de utilizare a camerei AXIS P3255-LVE puteți obține de la specialiștii ELKO Romania, distribuitor autorizat al produselor AXIS în România.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de rețea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces, interfoane video și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com.

Despre ELKO Group și ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, reprezentând 400 de producători. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii către mai mult de 10.000 de retaileri, producători de calculatoare, integratori de sisteme și companii din diferite domenii, în 11 țări din Europa. Compania are peste 1.500 de angajați, iar cifra de afaceri a grupului în 2020 s-a ridicat la 2.2 miliarde USD (1.9 miliarde EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicații, soluții smart building și smart city – precum și electronice de consum. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom. Mai multe informații la: www.elko.roParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite