Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

UTCN asigură dezvoltarea departamentului de cercetare al companiei IT CRIsoft

08 Decembrie 2021



Departamentul de Comunicatii din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații si Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) și Compania IT CRIsoft din Brașov derulează în parteneriat proiectul Modele tehnologice inovative pentru proiectarea și utilizarea aplicațiilor cu baze de date, care vor asigura separarea completă a modelului logic al datelor de detaliile de implementare și rularea pe platforme multiple, inclusiv rulare in cloud.
Proiectul este co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în calitate de Organism Intermediar și se derulează în perioada 2021-2023.
Obiectivul general vizează crearea unor modele tehnologice inovative pentru proiectarea si utilizarea aplicațiilor cu baze de date, realizarea unui framework de dezvoltare bazat pe acestea și utilizarea în aplicații de business și modernizarea lor. Frameworkul pentru dezvoltarea de programe se bazează pe ideea originală a integrării, în premieră, a programării funcționale și logice cu bazele de date.
Dezvoltarea departamentului de cercetare al firmei CRIsoft în urma colaborării cu Universitatea Tehnică Cluj Napoca va conduce la un instrument de dezvoltare îmbunătățit, care va crește calitatea produselor CRIsoft și eficiența cu care sunt realizate și exploatate de clienți. Exploatarea în cloud a produselor va scădea costul inițial pentru folosirea lor și va lărgi considerabil numărul de clienți potențiali.
Compania CRIsoft - www.crisoft.ro - este printre cei mai importanţi furnizori de sisteme informatice integrate din România, cu peste 25 de ani de activitate. Sistemele informatice integrate ale firmei CRIsoft susţin activitatea unuor clienți importanți precum Grupul Mobexpert, Grupul Romstal, Grupul Farmexim, Grupul Radăcini, Grupul ENEL România (Banat, Dobrogea, Muntenia), Grupul Menatwork, Apa Nova Ploieşti (grupul Veolia), Electroalfa Botoşani, Compania Apa Braşov, şi a altor companii, lideri de piaţă pe domeniul de activitate.
Proiectul oferă o alternativă atractivă pentru piața românească a forței de muncă ce permite dezvoltarea profesională eficientă a unui centru de servicii din cadrul unei corporații sau companii de outsourcing. Proiectul reprezintă un reper fiind o investiție în produse software originale românești ca alternative la închirierea de programatori pentru diverse proiecte terțe sau servicii de suport ale unor aplicații externe.
În urma derulării proiectului se așteaptă, de asemenea, crearea a noi locuri de muncă, cu precădere în cercetare, realizarea de produse ce urmează a fi lansate pe piață, precum și îmbunătățirea altora deja existente.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite