Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IBM Storage Solutions Forum un eveniment de referinta pentru industria IT romaneasca

23 Octombrie 2006



Cu ocazia celebrarii a 50 de ani de inovatie continua in domeniul sistemelor de stocare a datelor, IBM si partenerii sai au prezentat, la sfarsitul lunii septembrie, in cadrul „IBM Storage Solutions Forum 2006“, noile solutii si tehnologii de stocare. Evenimentul, considerat de catre industria IT autohtona drept unul de referinta pentru piata sistemelor de stocare a datelor, a fost organizat de IBM, impreuna cu partenerii sai Cisco, Princeton Softech, Engenio, Brocade. Sesiunile forumului au inclus prezentari ale solutiilor oferite de aceste companii, precum si ale ultimelor realizari in domeniul stocarii electronice de date. In cadrul forumului au fost prezentate: l solutia de stocare de date in retea (de tip NAS) pe echipamentul N3700, conectat la serverul IBM BladeCenter l solutia de replicare a datelor intre doua locatii aflate la distanta construita cu doua echipamente din seria DS4000, SAN switch-uri CISCO MDS9000 si serverele IBM System x346 si x366 l solutia de backup al datelor folosind platforma software Tivoli Storage Manager l sistemul IBM DS8100, echipament ce face parte din gama produselor de stocare de varf din portofoliul IBM.


Pe parcursul forumului s-au dezbatut subiecte referitoare la tehnologia pe 4 Gb si solutiile bazate pe aceasta tehnologie, produse inteligente care ajuta stocarea de informatii complexe in timp rapid, acolo unde trebuie, care anticipeaza cum si cand este nevoie de informatie, dand posibilitatea accesului la informatie in orice context.


Cinci decenii de inovare


IBM a declansat revolutia sistemelor de stocare in septembrie 1956, prin lansarea unitatii de stocare pe disc 350 si a calculatorului 305 RAMAC – considerate drept cele mai semnificative progrese realizate in tehnologia informatiei. Cand IBM a lansat IBM 350, cei cinci megabytes de care dispunea sistemul permiteau stocarea unei singure imagini, cum ar fi pictura lui Da Vinci, Mona Lisa. Prin comparatie, sistemul de stocare IBM DS8000 Turbo anuntat in august 2006 poate stoca pana la 320 terabytes de informatii, ceea ce reprezinta echivalentul tuturor tablourilor din muzeele Guggenheim, Luvru si Metropolitan, fara a epuiza complet capacitatea sa de stocare.


Conform IDC, IBM este numarul unu pe piata sistemelor hardware de stocare (disc si banda combinate) si este liderul incontestabil in virtualizarea capacitatilor de stocare, acoperind astazi jumatate din piata.


Radu Ghitulescu



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite