Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Oferta educațională a universităților românești, pe noua versiune a platformei – Study in Romania

15 Decembrie 2021



Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) împreună cu Ministerul Educației lansează noua versiune a platformei www.studyinromania.gov.ro


Elementele de noutate constau, cu precădere, în funcționalități adaptate tendințelor actuale, cu o interfață atractivă și intuitivă, prietenoasă cu utilizatorii, cu capabilitate multi-device de accesare a informațiilor. De asemenea, este asigurată interconectarea cu alte platforme dezvoltate de UEFISCDI, precum Registrul Matricol Unic - RMU și platforma naţională de colectare a datelor statistice pentru învăţământul superior - ANS.

Interconectarea vizează atât utilizarea informațiilor deja culese la nivel național, cât și actualizarea automată a acestora la momentul viitoarelor raportări de către universități.

În plus, noua versiune Study in Romania oferă detalii precum apartenența universităților la consorții de universități europene, numărul total de studenți, numărul studenților internaționali, numărul facultăților și programelor de studiu, existența anului pregătitor de limba română în oferta educațională, numărul de cadre didactice, numărul cantinelor și căminelor.

„La momentul lansării platformei, în 2015, ne-am dorit să comasăm sute sau chiar mii de km într-un click distanță și să facem cunoscute programele de studii ale universităților românești unui număr cât mai mare de tineri. Astăzi, la 6 ani distanță, în platformă sunt disponibile peste 3.760 de programe de studiu în limba română, engleză, franceză, germană, spaniolă și maghiară, pentru aproximativ 50 de universități de stat și private. Nu știm dacă sunt multe sau puține, însă ceea ce știm cu certitudine este că Study in Romania a devenit un instrument de diplomație culturală, util, și totodată necesar internaționalizării educației românești. Rolul platformei fiind multi-dimensional, pe de o parte promovează România ca destinație de studiu, prezentând informații despre oferta educațională românească, iar pe de altă parte, susține universitățile românești, prin oferirea unei imagini umbrelă sub egida căreia să se poată promova la nivel internațional. Sperăm să revedeți cu plăcere filmul de promovare a învățământului superior românesc în pagina de start a platformei.” Adrian Curaj, Director General UEFISCDI

Versiunea revizuită a platformei Study in Romania a fost realizată în cadrul proiectului ”Calitate în învăţământul superior: internaţionalizare şi baze de date pentru dezvoltarea învăţământului românesc – POCU-INTL”, derulat în perioada 2018 – 2022 de către UEFISCDI în parteneriat cu Ministerul Educaţiei și cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU).

Informații utile:


Platforma Study in Romania (SIR) promovează învăţământul superior românesc la nivel global, contribuind la atragerea studenţilor naţionali şi internaţionali în programe de studiu din oferta educaţională a universităţilor româneşti.

Principalele obiective ale Study in Romania constau în:
- atragerea de studenți internaționali, promovând astfel internaționalizarea educației, cât și creșterea diversității;
- creșterea vizibilității ofertei de studiu, dar și a condițiilor de trai și de lucru în România, prin transparentizare și promovarea facilităților oferite la nivel național;
- creșterea participării tinerilor români din diverse medii la învățământ superior.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite