Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

2021 – cel mai nefast an pentru telecomunicațiile românești

03 Februarie 2022




Poate ca o consecință, la 29 martie 2021 se agrează un acord preliminar pentru achiziția DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. şi a filialelor Invitel, I TV si DIGI Infrastructure de către 4iG.

Au loc o serie de achiziții (Balcani, ...) ce par a prefigura nașterea unui jucător regional - 4iG:
- la 12 iulie 2021, 4iG semnează un acord preliminar cu PPF Telecom Group pentru achiziția a 100% din Telenor Montenegro, al treilea mare operator mobil din țară.
-în 27 august 2021, 4iG semnează acord preliminar cu ministerul responsabil cu administrarea proprietății naționale pentru achiziția pachetului majoritar în operatorul de infrastructură Antenna Hungaria,deținut de stat.
- la 30 septembrie 2021, 4iG finalizează preluare a 100% din compania Invitech controlată de China CEE-Fund.
- la 29 noiembrie 2021, 4iG finalizează preluarea filialei Digi din Ungaria pentru €625 milioane.
- la 9 decembrie 2021, 4iG semnează un acord pentru 80.27% din ALBtelecom de la Cetel Telecom.
- în 28 decembrie 2021, 4iG anunță acordul final pentru achiziția One Telecommunications, Albania.
- la 4 ianuarie 2022, 4iG anunță finalizare achiziției a 100% din Telenor Montenegro.
- în 26 ianuarie 2022, Rheinmetall, companie germană din domeniul apărării, încheie un acord de achiziţie a unei participaţii de 25,12% din compania listată 4iG.

Să mai amintim că în 29 octombrie 2021 DIGI NV a formulat observații scrise la Curtea Europeană de Justiție privind licitația 5G.

4iG are în spate un vehicul de investiţii, Konzum Management, unde acţionar este unul dintre aliaţii premierului Viktor Orban - Lorinc Meszaros. După ce Orban a ajuns la putere, Meszaros a devenit rapid cel mai bogat om din Ungaria. Mulţi îl consideră pe Meszaros drept frontman-ul familiei Orban, gestionând afacerile prim-ministrului.(ZF.ro, 3 dec 2021)

O stea telecom s-a născut! 4iG !!!

Ce achiziții urmează pentru 4iG? Fostul Cosmote din România?

7. Numirea in funcții de conducere a unor persoane fără pregătire specifică
Toate aceste greșeli catastrofale sunt rezultatul numirii în funcții de conducere a unor politicieni fără pregătire specifică sectorului (comunicații, IT).

Numirea unor profesioniști la conducerea „telecomunicațiilor” ar fi condus la evitarea acestor greșeli. De exemplu, Vittorio Colao, fost director grup Vodafone, este ministrul digitalizării în Italia din februarie 2021. Numirea, în România, a unor miniștri profesioniști gen Vittorio Colao ar fi eliminat aceste greșeli, un profesionist neadmițând orice de la primul ministru, încercând să-l convingă cu argumente.

România are nevoie de profesioniști la conducerea ministerului „telecomunicațiilor”, care să salveze România, să o digitalizeze, să modernizeze societatea și economia noastră.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite