Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ALCATEL ofera servicii imbunatatite Metro Ethernet cu ajutorul MPLS

23 Octombrie 2006



Urmand exemplul marilor capitale occidentale, Bucurestiul da tonul investitiilor mari in infrastructura de telecomunicatii, in retele Internet de mare viteza, capabile sa ofere performante demne de mileniul trei. Aducerea fibrei la fiecare cladire (FTTB) sau la fiecare camin (FTTH) prin proiectul Netcity, furnizeaza avantaje nu numai pentru rezidenti ci si pentru business-ul din zona. Posibilitatea de a intra de la tine acasa in autostrada informationala aduce cu sine o crestere exponentiala a serviciilor, ducand la efecte multiplicative in economia locala. Punctul central al conferintei Metropolitan Area Networks a fost tocmai proiectul Netcity, care va aduce primariei Bucurestiului un partener privat selectat in urma unei licitatii dintre trei consortii, cu o investitie estimata intr-o prima etapa la cca 90 milioane Euro.


Marii producatori mondiali de astfel de solutii au profitat de ocazie sa-si prezinte produsele si implementarile in domeniu.


Am descoperit astfel solutiile oferite de un lider in tehnologia Ethernet si VPLS in randul carrierilor de telecomunicatii, ISP-urilor, si intreprinderilor pentru livrarea de voce, date si aplicatii video clientilor si angajatilor, compania Alcatel, in prezentarea sustinuta de dl. ing. Iulian Costea, director de marketing.


De ce Metro Ethernet?


Retelele Metro sunt o componenta a erei broadband. Aplicatiile broadband sunt aplicatiile care stimuleaza industria: IPT, IPTV, comunicatiile integrate.


Mai mult ca oricand, companiile considera valoarea serviciilor bazate pe retea ca pe un element primordial al afacerii. Astfel, companiile consuma capacitati crescute de banda, interconecteaza din ce in ce mai multe LAN-uri si solicita acces de mare viteza la Internet. Capacitatile de banda mari si solutiile eficiente din punct de vedere al costurilor sunt motoarele care fac din Ethernet alegerea fireasca pentru aceste servicii. In plus, aplicatii critice de business, de voce, videoconferinte solicita niveluri specifice de calitate a serviciilor pentru a garanta performantele aplicatiei. In urma cu ceva timp, Ron Kaplan, cercetator la IDC, prevedea ca Metro Ethernet are un potential urias si va cunoaste o crestere considerabila.


Cu o suita de servicii Ethernet de clasa carrier, se obtin mai multe avantaje. Serviciile Ethernet permit transportatorilor sa valorifice imediat unele oportunitati ale pietei


Avantajele Ethernet


Beneficiile Metro Ethernet pentru service provider sunt evidente: venituri crescute (noi servicii Ethernet sunt atragatoare pentru clientii enterprise), reducerea costurilor (Ethernetul este cea mai eficienta interfata din punct de vedere al costurilor pentru servicii), profitabilitatea (viteza crescuta de acces stimuleaza crearea de noi servicii generatoare de venituri). Beneficiile intreprinderii sunt omniprezenta tehnologiei Ethernet (familiara IT managerilor), servicii irezistibile (acces broadband la VPN si Internet, suport SLA pentru aplicatii critice), economie de capital (nu necesita echipament suplimentar pentru acces WAN si ofera viteza mare, acces granular la un cost mic per bit). Se estimeaza ca numarul de porturi Metro Ethernet Line existente in 2007 insumeaza aproximativ 50% din total si tendinta se va mentine pana in 2010.


Solutia ALCATEL: Ethernet peste MPLS



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite