Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Surprizele concursului pentru ultimele 2 licente 3G!!!

23 Octombrie 2006



Nicolae OacaVineri 13 octombrie 2006 au fost prezentate rezultatele concursului pentru ultimele 2 licente 3G din Romania, care daca vor fi confirmate de timp pot anunta o revolutie sau involutie in telecomunicatiile romanesti. Daca RCS&RDS este surpriza concursului prin maniera in care a castigat, Cosmote este surpriza concursului prin maniera in care a pierdut. Cosmote Romania, marele favorit, pierde licenta 3G si pune, astfel, un semn de intrebare asupra viitorului sau! Marii castigatori ai concursului sunt insa operatorii Orange Romania si Vodafone Romania, pe termen mediu sau lung!








Dr. Ing. Nicolae Oaca


Surpize, surprize


Conform criteriilor de evaluare, RCS&RDS si Telemobil sunt castigatorii concursului, iar Cosmote, surpriza, marele perdant al concursului.


Surpriza - investitii de 200 milioane euro???


Tot surpriza este si declaratia presedintelui Catalin Marinescu referitoare la investitia estimata de concurenti pentru reteaua 3G - €200 milioane, daca mi-aduc bine aminte. Pentru Telemobil si Cosmote care deja au o retea pot ajunge €200 milioane pentru a tine pasul cu acoperirea operatorilor GSM900 (acestia investesc anual €200 milioane!). Dar nu si pentru Radiocomunicatii si RCS& RDS, care pentru a concura ar trebui sa aiba o retea 3G cu 90% acoperire (operatorii GSM900 au 95% acoperire). RCS& RDS, care a castigat pe baza acoperirii ar trebui sa aiba investitii mult mai mari. Nu cred ca se poate acoperi intreaga Romanie cu €200 milioane! Cine sa fi gresit oare, presedintele IGCTI sau RCS&RDS?


Prestatia competitorilor



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite