Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IBM promoveaza Linuxul in mediile stundetesti

23 Octombrie 2006



IBMCosmin Stan, student al Facultatii de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB), Ionut Mocanu si Marius Chiriac, studenti ai Facultatii de Automatica si Calculatoare, UPB; si Lorin Scraba, student al Facultatii de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare“, au fost premiantii celei de a doua editii a Concursului National Studentesc „Best Linux Application 2006“ initiat de compania IBM Romania. Concursul, initiat in 2005 de IBM Romania si Centrul de Competenta Linux IBM din Bucuresti si incheiat recent, are ca scop promovarea utilizarii sistemului de operare Linux in randul studentilor, precum si rezolvarea unor probleme specifice ale acestei comunitati, studentilor propunanduli-se sa aduca imbunatatiri sistemului de operare Linux, sa dezvolte aplicatii inovative, sau chiar sa imbunatateasca performantele si gradul de utilizare al unei aplicatii deja existente, aducandu-si astfel contributia la proiectele comunitatii open source. Totodata, concursul se constituie intr-o etapa pregatitoare pentru concursul international IBM Linux Scholar Challenge, o importanta competitie studenteasca la nivel mondial, initiata de IBM in anul 2001.


Proiectele castigatoare de anul acesta, desemnate de catre un juriu format din specialisti de la IBM Software Group, IBM Linux Competence Center si din profesori ai universitatilor tehnice din Romania, au fost: „Framework pentru executia distribuita a aplicatiilor de tip «embarrassingly parallel» (locul intai), „Optimizarea TCP pentru retele de banda larga si latenta mare“ (locul doi) si „Protocoale de nivel 2 pentru LiSA“ (locul trei).


Dintre finalisti vor fi selectati studentii participanti la cel mai important eveniment studentesc european organizat anual de IBM – University Relations EMEA: „Top Student Recognition Event“, la care Romania are, incepand din anul 2005, un numar de trei locuri invitate.


„Fara indoiala, suntem martorii unei noi revolutii in domeniile IT si comunicatii. Noi, la IBM, credem ca trebuie sa adoptam un nou model de inovare – unul care este deschis, colaborativ, multidisciplinar si global. Comunitatea Open Source, care s-a dezvoltat odata cu Linux, grid computing si alte domenii tehnologice, este un model de inovare colaborativa. Acest model nu are granite si dorim ca acest concurs sa arate inca o data ca universitatile din Romania participa la aceasta revolutie iar compania IBM este hotarata sa sustina in continuare dezvoltarea comunitatii Open Source“, a declarat Laurentiu Oftez, Customer Sales Manager, IBM Romania.


Radu Ghitulescu



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite