Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Stand de testare a motoarelor Diesel de locomotivă cu recuperarea energiei în rețeaua electrică – o realizare a ICPE-CA

18 Martie 2022





Concluzionând, standul de testare pentru motoarele termice este destinat testării și rodajului motoarelor Diesel de locomotivă, utilizate în tracțiunea feroviară, cu recuperarea energiei în rețeaua electrică.
Recuperarea energiei și utilizarea acesteia în alimentarea altor consumatori (atât la beneficiar, cât și extern, folosind Sistemul Energetic Național), crește eficiența energetică a standului și, totodată, reduce costurile procedurilor de testare și mentenanţă. Prin implementarea noului stand la SC REMARUL 16 Februarie SA, estimăm că energia recuperată în rețeaua internă este echivalentul unei economii de 50% până la 80% din energia folosită în timpul testărilor de anduranță pentru un motor Diesel, în funcţie de regimul de încărcare a motorului termic.
Pentru testele de monitorizare a para-
metrilor tehnici (electrici, hidraulici, pneumatici) în parametri optimi de funcționare, standul include echipamente și componente moderne, aparatură de afișare și stocare a datelor pentru principalii parametri măsuraţi, software specializat. Asigură achiziția, stocarea și procesarea parametrilor testați, precum și crearea unei baze de date cu rezultatele măsurătorilor.
Sistemul complex realizat se constituie într-un produs nou pe plan naţional şi competitiv pe plan european ce asigură o eficienţă energetică maximă în procesul de testare prin recuperarea energiei în rețeaua electrică.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite