Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Soluții pentru monitorizare medicală permanentă în spitale

02 Mai 2022



ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, pune la dispoziția spitalelor tehnologia care le permite acestora să îngrijească mai bine și, în același timp, mai eficient pacienții.
Medicina modernă a făcut posibilă atât extinderea considerabilă a speranței la viață, cât și nivelul de calitate a vieții. Cu toate acestea, trebuie precizat că sistemul de sănătate se confruntă cu probleme din ce în ce mai mari de capacitate, pe fondul creșterii populației și al îmbătrânirii acesteia, iar epidemia globală de COVID-19 a expus perfect aceste limite. Pe de o parte, este vorba despre limitele fizice ale clădirilor în care se desfășoară actul medical, iar, pe de altă parte, intervine problema tot mai acută a personalului medical. În primul caz, soluția este cumva simplă, căci problema poate fi rezolvată prin alocarea de fonduri de investiții mai generoase în vederea construirii de noi spații specializate. Suplimentarea cadrelor medicale este însă aproape imposibilă, în condițiile în care tot mai multe domenii de activitate se confruntă cu o lipsă tot mai puternică de personal calificat. Iar personalul reprezintă un factor esențial pentru furnizarea de servicii medicale de calitate, în condițiile în care pacienții au nevoie de monitorizare continuă – o sarcină cu atât mai dificilă cu cât aceștia pot fi internați în camere individuale sau cu mai multe paturi. Observând problema, ATEN propune o soluție capabilă să compenseze aceste lipsuri.



Într-un spital prevăzut atât cu camere pentru o persoană, cât și cu camere pentru mai multe persoane – un scenariu tot mai des întâlnit în ziua de astăzi – monitorizarea pacienților se dovedește o sarcină tot mai greu, dacă nu chiar imposibil de îndeplinit. De aceea, se dorește integrarea echipamentului medical de monitorizare cu accesul la fișele medicale ale pacienților, la care se adaugă sisteme de supraveghere, microscoape și PC-uri – totul centralizat la nivelul unei camere de control. Pentru asta, este necesară dotarea tehnică a acesteia cu un panou video (Video Wall) 3x3 la rezoluție mare (4K), cu posibilitate de management centralizat și control flexibil. Pe lângă acesta, mai sunt necesare o serie de echipamente și soluții, care să faciliteze transmiterea semnalelor și accesul la date – rapid, intuitiv și sigur. Toate acestea se regăsesc în portofoliul ATEN si pot fi implementate de orice instituție medicală care dorește să îmbunătățească nivelul de calitate al serviciilor furnizate pacienților.
În centrul soluției propuse de ATEN se află Switch-ul Matrix 16x16 VM1600A. Mulțumită designului său modular și diverselor module disponibile compatibile, acesta poate conecta până la 16 surse de semnal cu până la 16 dispozitive de afișare, folosind diverse interfețe, precum 4K HDMI, 4K DP, HDBaseT, 3G-SDI, DVI sau VGA. În acest fel, este garantată compatibilitatea cu o multitudine de dispozitive furnizoare de conținut, precum sisteme de arhivare pentru imagistică medicală (PACS), sisteme EKG, sisteme de înregistrare video, PC-uri și chiar Apple TV. Iar redarea pe un panou video compus din 9 ecrane la rezoluție 4K nu reprezintă nicio problemă. De asemenea, echipamentul este compatibil și cu soluțiile de extensie ATEN HDMI VE801A. Compuse dintr-un dispozitiv de transmisiune (VE801T) și unul de recepție (VE801R), acestea pot fi folosite pentru a transmite imagini HDMI la rezoluție 4K/1080p din diverse surse, precum microscoape sau camere web, pe distanțe de până la 40/70 m.


Pentru controlul de la distanță al diverselor echipamente, ATEN recomandă introducere în sistem și a dispozitivului VK2100A. Prevăzut cu interfețe Serial bidirecționale programabile, intrări și ieșiri digitale și canale comutate, acesta a fost conceput special pentru managementul clădirilor moderne și este compatibil cu o multitudine de standarde de comunicații, ceea ce asigură un nivel superior de flexibilitate și compatibilitate. Acționând ca un controller principal, modelul asigură conectivitatea cu toate echipamentele hardware prezente într-o încăpere, precum routere, proiectoare video sau iluminat. Controlul este posibil practic de oriunde, de pe dispozitive iOS, Android sau Windows.


Pe lângă redare, se dorește și posibilitatea controlului tuturor echipamentelor integrate într-o astfel de soluție de monitorizare a pacienților. Acesta este posibil mulțumită modelului ATEN CS1644A – un switch KVMP cu 4 porturi și suport USB, DVI Dual Link, Dual Display și Audio. Acționând ca o consolă dual-display, acesta poate fi folosit pentru a accesa de la un singur pupitru de control sistemul de arhivare pentru imagistică medicală (PACS), sistemul EKG, sistemul de înregistrare video, și un PC.
Odată implementată, o astfel de soluție integrată asigură eficiență și confort. Ea permite personalului medical să monitorizeze starea de sănătate a pacienților de la distanță, având simultan acces la datele medicale ale acestora. Mulțumită controlului centralizat și integrabilității perfecte, medicii pot desfășura activități multiple într-un mod mai eficient, completând de exemplu rapoarte în timp ce monitorizează pacienții sau controlează diverse sisteme.

Despre ATEN
Înființată în anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT și soluții de administrare. Incluzând soluții KVM, soluții A/V profesionale și soluții inteligente de alimentare, gama de produse ATEN conectează, administrează și optimizează echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educație, media și transporturi. ATEN deține peste 570 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare, de unde rezultă un portofoliu cuprinzător de produse disponibile la nivel mondial.
Cu sediul în Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins și are astăzi subsidiare în China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India și România – cu centre de cercetare în Taiwan, China și Canada.
Pentru mai multe informații despre ATEN, vizitați www.aten.com.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite