Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Gartner identifică principalele cinci tendințe pe partea de confidențialitate ce se vor manifesta pānă īn 2024

07 Iunie 2022Până în 2024, 75% din populația globală va avea datele personale protejate de reglementările privind confidențialitatea

Pe măsură ce numărul reglementărilor privind confidențialitatea continuă să crească la nivel mondial, Gartner recomandă organizațiilor să se concentreze pe cinci tendințe principale de confidențialitate pentru a face față provocărilor legate de protejarea datelor personale și de conformitate cu cerințele de reglementare.

„Până la sfârșitul anului 2024, Gartner estimează că 75% din populația lumii va avea datele personale protejate de reglementările moderne de confidențialitate. Această evoluție a reglementărilor a fost catalizatorul dominant pentru operaționalizarea confidențialității,”
a declarat Nader Henein, VP Analyst la Gartner, completând: „Deoarece majoritatea organizațiilor nu au o practică dedicată în privința confidențialității, responsabilitatea operaționalizării acestor cerințe este transmisă tehnologiei, mai precis securității, sub umbrela biroului CISO.”


Odată cu extinderea eforturilor de reglementare a confidențialității în zeci de jurisdicții în următorii doi ani, multe organizații vor identifica necesitatea de a-și canaliza încă de acum eforturile în direcția programului de confidențialitate. De fapt, Gartner previzionează că bugetul anual mediu al organizațiilor mari pentru confidențialitate va depăși 2,5 milioane de dolari până în 2024.

Gartner a identificat cinci tendințe care susțin practica de confidențialitate, dar în același timp susțin mai mulți lideri de business din întreaga companie, făcând adoptarea mai accesibilă, valoarea mai substanțială și timpul de valorizare mult mai scurt.

Localizarea datelor
Într-o societate digitală fără granițe, încercarea de a controla țara în care se află datele pare contraintuitivă. Cu toate acestea, acest control este fie o cerință directă, fie un produs secundar al multor legi emergente privind confidențialitatea.

Riscurile la adresa unei strategii pentru companiile cu activitate în mai multe țări conduc la o nouă abordare a proiectării și achiziționării de servicii cloud pentru toate modelele de servicii, deoarece liderii de securitate și management al riscurilor se confruntă cu un peisaj de reglementare inegal, cu diferite regiuni care necesită strategii de localizare diferite. Ca rezultat, planificarea localizării datelor se va transforma într-o prioritate de top în proiectarea și achiziția de servicii cloud.

Tehnici de procesare a datelor pentru îmbunătățirea confidențialității
Procesarea datelor în medii ce nu prezintă încredere - cum ar fi cloudul public - și partajarea și analiza datelor cu mai multe părți au devenit fundamentale pentru succesul unei organizații. Mai degrabă decât să adopte o abordare fixă, complexitatea tot mai mare a motoarelor și arhitecturilor de analiză impune furnizorilor să încorporeze o capacitate de confidențialitate implicită, by design. Amploarea modelelor AI și necesitatea de a le instrui s-a adăugat cel mai recent la preocupările legate de confidențialitate.

Spre deosebire de controalele obișnuite de securitate a datelor stocate, calculul de îmbunătățire a confidențialității (privacy-enhancing computation - PEC) protejează datele în uz. Ca rezultat, organizațiile pot implementa procesarea și analiza datelor care anterior erau imposibile din cauza problemelor de confidențialitate sau securitate. Gartner previzionează că până în 2025, 60% dintre organizațiile mari vor folosi cel puțin o tehnică PEC în analiză, business intelligence și/sau cloud computing.

Guvernanța AI
Un sondaj Gartner a constatat că 40% dintre organizații au avut o breșă în zona confidențialității AI și că, dintre aceste breșe, doar una din patru a fost rău intenționată. Indiferent dacă organizațiile prelucrează date personale printr-un modul bazat pe inteligență artificială integrat într-o ofertă a furnizorului sau printr-o platformă discretă gestionată de o echipă internă de data science, riscurile cu privire la confidențialitate și potențiala utilizare abuzivă a datelor cu caracter personal sunt evidente.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite