Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

StudyinRomania app - prima aplicație de mobil ce prezintă oferta educațională a universităților românești

08 Iunie 2022



Astăzi, 8 iunie, UEFISCDI împreună cu Ministerul Educației lansează aplicația de mobil StudyinRomania de promovare a ofertei educaționale a universităților românești.

Aplicația, prima de acest fel din România, se adresează atât tinerilor din afara țării (țări UE și non-UE), cât și tinerilor din România cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, interesați să urmeze un program de studiu în universitățile din România, pe durata unui întreg ciclu de studiu sau pentru un semestru. Aplicația este disponibilă pentru descărcare în magazinele online, atât pentru utilizatorii de Android, cât și pentru utilizatorii iOS. Aceasta este interconectată cu platforma StudyinRomania și oferă informații pentru potențialii studenți care își doresc să studieze în România, dar și pentru cei care sunt deja studenți înscriși la universitățile românești, prin intermediul a două meniuri principale: I Want to Study in Romania (Vreau să studiez în România) și I am a Student in Romania (Sunt student în România).



Aplicația include date despre România, detalii cheie despre universitățile românești, respectiv centrele universitare și oferta educațională disponibilă, procesul de admitere, burse, viză și permis rezidență, drepturile și obligațiile studenților, organizații studențești disponibile în universități, voluntariat sau Programul Erasmus+. Totodată, utilizatorii pot să își seteze în aplicație subiecte de interes pentru care își doresc să primească notificări. Aplicația StudyinRomania este disponibilă în limba engleză și română, cu mențiunea că, momentan, anumite detalii despre universități sunt disponibile numai în engleză, întrucât conținutul este preluat din platforma StudyinRomania.

Aplicația de mobil StudyinRomania
face parte din mecanismele de promovare a învățământului superior românesc sub umbrela StudyinRomania, alături de varianta îmbunătățită a platformei StudyinRomania, filmul video de promovare a învățământului superior, cât și platforma de aplicare la bursele oferite de Guvernul României din bugetul Ministerului Educației prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.

Aplicația StudyinRomania a fost dezvoltată în cadrul proiectului “Calitate în învățământul superior: Internaționalizare și baze de date pentru dezvoltarea învățământului românesc (POCU-INTL)”, derulat în perioada 2018 - 2022, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional „Capital Uman” (POCU).


Informații utile:

Aplicația de mobil StudyinRomania, alături de platforma StudyinRomania (SiR), promovează învăţământul superior românesc la nivel global, contribuind la atragerea studenţilor naţionali şi internaţionali în programe de studiu din oferta educaţională a universităţilor româneşti.

Principalele obiective ale StudyinRomania constau în:
• atragerea de studenți internaționali, promovând astfel internaționalizarea educației, cât și creșterea diversității;
• creșterea vizibilității ofertei de studiu, dar și a condițiilor de trai și de lucru în România, prin transparentizare și promovarea facilităților oferite la nivel național;
• creșterea participării tinerilor români din diverse medii la învățământ superior.

Aplicația de mobil poate fi descărcată aici: Android sau iOS
Vizualizare video de promovare a ÎS – varianta de 4 minute sau varianta de 45 de secunde
Platforma StudyinRomania – https://studyinromania.gov.ro
Platforma pentru aplicare la bursele oferite de statul român prin intermediul MAE – https://scholarships.studyinromania.gov.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite