Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

5 eleve din România câștigătoare pe Europa la competiția de IT și antreprenoriat

13 Iulie 2022



Echipa TERAA, formată din 5 eleve, cu proiectul YPS (Your Panic Support) se clasează pe primul loc în Europa în cea mai importantă competiție de antreprenoriat și tehnologie pentru fete - Technovation.

Ca să fie bucuria mare, mare, începem cu o serie de date. Doar 19% dintre specialiștii în Tehnologia Informației și aproximativ o treime dintre absolvenții de știință, tehnologie, inginerie și matematică sunt femei, conform raportului Comisiei Europene, Women in Digital Scoreboard 2021.

Astfel, în 2022, nevoia unei egalități de gen în joburile din tehnologie încă este prezentă. Fetele sunt adesea descurajate să urmeze studii și o carieră în domeniu, iar România, Bulgaria, Polonia, Ungaria și Italia, conform aceluiași raport, au cel mai mic scor la participarea femeilor în economia și societatea digitală, comparativ cu alte țări din Europa.

Totuși, 31 de eleve din România au arătat că sparg orice stereotip. S-au clasat în semifinalele competiției internaționale de programare și antreprenoriat Technovation Girls, iar 5 dintre ele au ajuns printre câștigătoarele regionale.

Cine sunt fetele care au cucerit juriul competiției de programare Technovation Girls
Echipa TERAA, câștigătoare regională pe Europa, a creat aplicația YPS (Your Panic Support), care le oferă ajutor celor care suferă de un atac de panică și sunt singuri.



Pentru a realiza un proiect pertinent, elevele au discutat cu un psiholog care le-a oferit tehnicile pe care le folosește în terapie.

„Mulți oameni când trec prin așa ceva nu vor să deranjeze persoanele dragi pentru că, deși se vorbește mai mult de sănătatea mintală în prezent, subiectul este încă tabu.
Cu toții avem măcar o cunoștință care să fi trecut prin așa ceva însă mulți nu știu ce să facă sau la cine să apeleze.
Am reușit să colaborăm cu niște mentori absolut minunați și le suntem recunoscătoare, am învățat mult mai multe despre tehnologie și ne-am apropiat mult mai mult de informatică prin această experiență.”

https://youtu.be/RjECAnFsAXI

În 2022, peste 5.500 de eleve din 61 de țări au dezvoltat aproape 1.700 de soluții IT pentru probleme reale ale comunităților din care fac parte sau din lume. Pentru a ajuta fetele, aproape 3.000 de mentori din întreaga lume s-au alăturat Technovation Girls, iar sprijinul, încurajarea și feedback-ul lor au fost esențiale pentru succesul fetelor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite