Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

5 eleve din România câștigătoare pe Europa la competiția de IT și antreprenoriat

13 Iulie 2022




61% dintre echipe au folosit MIT App Inventor sau Thunkable pentru programarea proiectelor,
15% dintre echipe au depus proiecte cu Inteligență Artificială,
20% dintre proiecte au abordat schimbările climatice,
43% dintre proiecte au abordat probleme legate de sănătate.


Elevele din România s-au numărat la fiecare ediție printre cele care au atras atenția juriului.

Câștigătoarele regionale Technovation pe Europa

Echipa TERAA, formată din 5 eleve din București → cu proiectul YPS (Your Panic Support). Elevele sunt: Alexia Florete, Anastasia Tindeche, Andreea-Ruxandra Florescu, Theodora Oprescu, Eliza Manoliu.
Semifinalistele diviziei de seniori Technovation
Echipa Ginger beer and info, formată din 5 eleve din Suceava → cu proiectul Edumap. Elevele sunt: Anastasia Tofan, Catinca Rauliuc, Diana Oniceag, Bianca Ioana Mireuta. Elena Strimbeanu-Iacoban.
Echipa Nemesis, formată din 4 eleve din Râmnicu-Vâlcea → cu proiectul Asteria. Elevele sunt: Cosmina Mihaescu, Antonia Maria Barbu, Daria Ștefania Barbu, Teodora Iacob.
Echipa No shame, formată din 3 eleve din Câmpulung, Argeș → cu proiectul You Are Not Alone. Elevele sunt: Teodora Bitan, Anca Bizon, Lois Necula.
Echipa Swoosh, formată din 5 eleve din Satu Mare → cu proiectul JoyXchange.
Echipa Unimind, formată din 4 eleve din București → cu proiectul Go Pill.
Semifinalistele diviziei de juniori Technovation
Echipa LadiesFirst, formată din 5 eleve din Neamț → cu proiectul Woman’s life matter. Elevele sunt: Milu Amalia, Daria Mihai, Marcu Mirabela, Gheraescu Alexia, Rebeca Fecheta.

Ce este Techonovation Girls?
Technovation Girls le încurajează să învețe să creeze o aplicație de mobil sau un program cu inteligență artificială, prin care rezolvă o problemă reală din lume. Competiția este o experiență de învățare unică, participantele putând să pornească de la zero, iar până la final să dobândească abilități de lideri în domeniul IT.

Echipele semifinaliste din România la Technovation 2022
Pentru competiție, echipa Ginger beer and info a dezvoltat Edumap, o aplicație care trimite notificări cu locuri interesante, culturale, tradiționale din România, atunci când utilizatorul se află în proximitatea acestora. Informațiile sunt expuse astfel încât să fie atrăgătoare pentru adolescenți și tineri.

https://youtu.be/YNAI3WLJ8qE

Echipa Nemesis a dezvoltat o aplicație ce le oferă resurse și ajutor victimelor violenței domestice, dar și informații despre adăposturi și consiliere psihologică refugiaților din Ucraina. Aplicația are o secțiune și pentru cei care vor să doneze, să ofere asistență juridică, servicii medicale și anunțuri de joburi victimelor violenței domestice și refugiaților.

https://youtu.be/RkkDu9ALR-o

Unimind a creat aplicația Go Pill, care funcționează sub forma unui ghid de tratament medical, oferind utilizatorului un calendar al tratamentului, dar și un status al stocului de medicamente.

Echipa Swoosh a ajuns în semifinalele competiției cu ajutorul proiectului JoyXchange, o aplicație menită să prevină risipa de obiecte, cu ajutorul unei hărți pe care utilizatorul poate plasa obiecte pe care vrea să le doneze, dar și un punct de colectare.

You are Not Alone este proiectul prin care echipa No Shame propune un sprijin moral și informațional pentru mamele minore, dar și cu sfaturi de la medici și psihologi.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite