Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ICLPR-ST: o primă ediție consistentă științific și strategic

25 Iulie 2022






La rândul lor, reprezentanții administrației publice locale au evidențiat rolul jucat de INFLPR și entitățile de cercetare de pe platforma Măgurele în dezvoltarea regiunii: „În inima județului nostru avem șansa de a avea platforma Măgurele, Capitala științei și cercetării din România. Una dintre prioritățile mandatului meu se concentrează pe construcția unui nou parc de știință și tehnologie, o infrastructură unică ce va aduce laolaltă comunitatea științifică, actorii din mediul academic și cel de afaceri pentru a facilita transferul tehnologic al rezultatelor cercetării către aplicații concrete pe piață. Administrația locală a fost făcut deja pași importanți și avem încrederea că o nouă facilitate de cercetare va deveni operațională până la următoarea ediție a acestei conferințe internaționale”, apreciază HubertPetruȘtefan Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.
„Cu ocazia acestei conferințe internaționale mă bucur să pot spune că Măgurele devine un oraș important nu numai pe harta României, ci și pe harta lumii. Dezvoltarea economică a orașului Măgurele este foarte strâns legată de colaborarea cu institutele de cercetare de pe platformă, care se consolidează prin parteneriatul cu universitățile active în zona noastră (n. red: Universitatea din București și Politehnica). Consiliul Județean Ilfov în colaborare cu Primăria, cu institutele de cercetare și universitatea construiesc Măgurele Science Park, un pilon al dezvoltării locale. Suntem foarte interesați să atragem investitori și să dezvoltăm relația cu institutele de cercetare. Sper ca această conferință să aducă multe beneficii, atât orașului Măgurele, cât și țării noastre”, afirmă Narcis Cătălin Constantin, primarul Orașului Măgurele.

Concluzii, perspective
Acum, la mai mult de o lună de la încheierea primei ediții a ICLPR-ST, putem afirma că a fost un succes deplin, în pofida timpului relativ scurt avut la dispoziție pentru organizarea ei. Cercetătorii din INFLPR au depus un efort intens, au pus în lumină cele mai recente rezultate obținute în institut, iar participarea colegilor din străinătate și a mediului de afaceri din România a fost absolut remarcabilă. Suntem convinși că atât cercetătorii străini, cât și colegii din România au rămas cu amintiri foarte plăcute și cu informații utile pentru viitoarea lor activitate.
Avem încredere că următoarea ediție va fi cel puțin la nivelul acesteia și că vom crea astfel o nouă tradiție de succes a conferințelor organizate sub emblema INFLPR. Vă așteptăm în 2024!



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite