Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Green Digital Innovation HUB (Green eDIH) împreună cu partenerii de proiect dă startul celei mai inovative conferințe Agri-Tech din România

14 Septembrie 2022





Green eDIH
vă invită să participați la cel mai inovativ eveniment al anului, privind impactul tehnologiei verzi, de ultimă generație, în sectorul agroalimentar, având ca temă „Sprijinirea comunităților și rețelelor agroalimentare din SEE prin dezvoltarea de servicii privind calitatea și trasabilitatea alimentelor folosind tehnologia blockchain’’, care se va desfășura în data de 21 Septembrie 2022, în “Sala Regina Elisabeta a Teatrului Elisabeta’’ din București, Bulevardul Regina Elisabeta Nr 45.

Alături de invitați din România, Croația, Israel, Bosnia și Herțegovina, reprezentanți ai autorităților în domeniu, experți în digitalizare, tehnologie și agricultură și nu în ultimul rând reprezentanți ai lanțului de producție și distribuție agro-alimentară, Green eDIH va dezbate și prezenta cu ocazia Conferinței DFTB (Developingservices on digitalFoodquality andTraceabilityusingBlockchain), cadrul European actual al strategiei „From Farm to Fork” și soluțiile concrete, sigure și transparente pentru alinierea cu succes a României la standardul european privind siguranța și trasabilitatea alimentelor, de la producător până la consumator.

Acest proiect este implementat de Green Digital Innovation HUB (România), coordonator de proiect, împreună cu partenerii consorțiului format din: TERA DIH (Croația), Hadas Bar DIH (Israel), Smart Village DIH (Bosnia și Herțegovina), în colaborare cu Centar Kompetencija (Croația) și Cuspis Group(Croația).




Folosind tehnologia blockchain, am dezvoltat cea mai inovativă platformă de trasabilitate a alimentelor. Aceasta demonstrează cum poate fi creat un traseu transparent și 100% sigur pentru produsele alimentare. Soluția prototip va permite consumatorilor să fie mult mai bine informați despre istoricul unui anumit produs.

Suntem foarte mândri să anunțăm că soluția noastră inovatoare a fost selectată pentru a fi prezentată și la evenimentul de închidere a SmartAgriHubs, organizat la Lisabona, Portugalia, în perioada 26-28 septembrie.

Având în vedere contextul global actual, în care producția alimentară, alături de cea energetică, reprezintă un focus incontestabil al tuturor țărilor membre UE, această inițiativă are ca scop alinierea sectorului agro-alimentar din România la normele și direcțiile de digitalizare și automatizare a sectorului agricol din Uniunea Europeană, pentru a face față provocărilor existente și viitoare.

Evenimentul se va desfășura în format hibrid, cu prezență fizică și online prin intermediul platformei de evenimente online Airmeet, fiind transmis live și pe canalele de YouTube și Facebook ale Green eDIH.

Pentru mai multe informații despre conferință, vă rugăm să accesați pagina web dedicată evenimentului: https://f2f.dih.green/dftb-conference/



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite