Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cel mai inovativ eveniment dedicat sectorului Agroalimentar din România: „From Farm To Fork – Blockchain Food Traceability”

23 Septembrie 2022



Miercuri, 21 Septembrie 2022, a avut loc cel mai inovativ eveniment dedicat sectorului Agroalimentar din România, organizat de către Green Digital Innovation HUB – lider de proiect, împreună cu partenerii de consorțiu Cuspis Group, Centar Kompetencija, Hadas BAR, SmartVillage și Tera Tehnopolis.



Evenimentul „From Farm To Fork – Blockchain Food Traceability”, a avut loc în data de 21 Septembrie 2022, la Teatrul Elisabeta din București și a fost organizat de către Green Digital Innovation HUB (Green eDIH), în calitate de lider al proiectului DFTB (Developing services on digital Food quality and Traceability using Blockchain), proiect ce a reunit organizații din patru țări: România, Croația, Bosnia și Herțegovina și Israel.

În cadrul evenimentului, principalul subiect abordat a fost trasabilitatea produselor agroalimentare în concordanță cu Strategia „De la fermă la consumatorul final” a Comisiei Europene.

Tema privind trasabilitatea produselor alimentare a fost dezbătută de către invitați speciali precum Aurel SIMION – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale; Bogdan DUMEA – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării; Avigail Shtamler PAZ – Șef al Misiunii Economice și Comerciale în România din partea AMBASADEI ISRAELULUI ÎN ROMÂNIA; Sorin CHIRIȚĂ - Președinte al Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene; Dănuț PĂLE – Vicepreședintele al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A) și mulți alți invitați (lista completă a invitaților poate fi regăsită pe pagina oficială a evenimentului: www.dftb.f2f.dih.green).



Alături de noi au fost și ceilalți membri ai consorțiului DFTB: Cuspis Group (Croația), Centar Kompetencija (Croația), SmartVillage (Bosnia și Herțegovina), Tera Tehnopolis (Croația) și Hadas BAR (Israel), cu ajutorul cărora am realizat cea mai inovativă soluție bazată pe tehnologia blockckhain pentru generarea trasabilității produselor alimentare. Reprezentanții membrilor consorțiului au prezentat rezultatele proiectului în cadrul panelului interactiv 3 - Provocări din viața reală privind implementarea strategiei europene From Farm To Fork.

Deschiderea evenimentului i-a aparținut Președintelui Green Digital Innovation HUB (Green eDIH), Gabriel MUNTEANU, care a expus activitățile pe care le desfășoară Green eDIH, insistând asupra necesității creșterii nivelului de trasabilitate a alimentelor.

Una dintre surprizele din cadrul conferinței a fost prezentarea live a platformei FoodQualiTrace, care ajută la crearea unui lanț de aprovizionare transparent de la producător până la consumatorul final. Soluția noastră a fost selectată pentru a fi prezentată la evenimentul de închidere a SmartAgriHubs, organizat la Lisabona, Portugalia, în perioada 26-28 Septembrie.

Invitații speciali din panel-urile interactive au dezbătut subiecte de interes privind beneficiile reale ale trasabilității produselor alimentare, viitorul trasabilității alimentelor în cadrul Strategiei Europene „De la fermă la consumatorul final”, combaterea fraudei alimentare, susținerea producției ecologice a alimentelor în România, beneficiile digitalizării în domeniul agroalimentar, planuri și soluții concrete pentru alinierea României la Strategia Europeană.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite