Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Gartner a prezentat specialistilor radiografia domeniului securitatii cibernetice

23 Septembrie 2022



Gartner Security & Risk Management Summit 2022 a reunit la Londra analisti, reprezentanti ai furnizorilor de solutii si directori IT si de securitate cibernetica din companii de pe intreg mapamondul

Companiile accelereaza adoptarea digitalizarii si a metodologiilor agile, schimbandu-si dramatic profilurile de risc. Multe organizatii continua sa adauge noi niveluri de protectie cibernetica, ceea ce creste complexitatea apararii impotriva metodelor de desfasurare a atacurilor, la randul lor din ce in ce mai sofisticate. Organizatiile trebuie sa-si adapteze permanent strategia de securitate reformulandu-si abordarea actuala si simplificandu-si procesele, organizarea si apararea. Un numar foarte mare de directori IT si persoane de decizie din companii s-au alaturat expertilor Gartner intre 12 si 14 septembrie a.c. la Gartner Security & Risk Management Summit 2022 desfasurat la Londra pentru a impartasi informatii valoroase asupra imperativelor strategice cheie. Va prezentam o sinteza a anunturilor cheie si a perspectivelor rezultate.

In prima zi a conferintei au fost evidentiate cele mai importante predictii Gartner in materie de securitate cibernetica pentru 2022 si 2023, fiind impartasite procesele fundamentale de management necesare pentru gestionarea cu succes a riscurilor cibernetice si IT. De asemenea, au fost explorate riscurile asociate cu furnizorii de servicii cloud public.

Principalele predictii de securitate cibernetica pentru 2022-2023
Pe masura ce ne uitam spre urmatorul deceniu, ce scenarii ar trebui sa ia in considerare liderii de securitate si management al riscurilor in strategia de securitate cibernetica a organizatiei lor? In discursul de deschidere,Katell ThielemannsiNader Henein, VP Analists la Gartner, au impartasit cele mai importante predictii pregatite de expertii Gartner in securitate cibernetica pentru a ajuta liderii in securitate si managementul riscurilor sa obtina succesul in era digitala.

Recomandari cheie

♦ Pana in 2023, reglementarile guvernamentale care impun organizatiilor sa ofere consumatorilor drepturi de confidentialitate vor acoperi 5 miliarde de cetateni si mai mult de 70% din PIB-ul global:
„Liderii de securitate si management al riscurilor ar trebui sa aplice un standard cuprinzator pe zona de confidentialitate in conformitate cu GDPR. Acest lucru va permite companiilor lor sa se diferentieze pe o piata din ce in ce mai competitiva si sa creasca nestingherite.”
Pana in 2025, 80% dintre companii vor adopta o strategie de unificare a accesului la web, la serviciile cloud si la aplicatii private de pe platforma SSE a unui singur furnizor:„Creati o echipa dedicata de experti in securitate si retele, cu o responsabilitate comuna pentru dezvoltarea unui mod de acces securizat care se intinde de la lucratorii din birourile companiei, lucratorii de la distanta, sucursale si locatii indepartate.”
60% dintre organizatii vor adopta Zero Trust (ZT) ca punct de plecare pentru securitate pana in 2025. Peste jumatate nu vor reusi sa realizeze beneficii:„Comunicati relevanta comerciala a ZT prin alinierea rezilientei si agilitatii”.
Pana in 2025, 60% dintre organizatii vor folosi riscul de securitate cibernetica ca un factor determinant principal in efectuarea tranzactiilor cu terte parti si a angajamentelor de afaceri:„Folositi evaluarile bazate pe risc care evidentiaza transparenta si recompenseaza participantii”.
Pana in 2025, 30% dintre statele nationale vor adopta o legislatie care reglementeaza platile, amenzile si negocierile pentru ransomware, in crestere de la mai putin de 1% in 2021:„Recunoasteti impactul platii. Grupurile moderne de ransomware si-au schimbat activitatile catre furtul si criptarea datelor. Plata catre aceste grupuri va face ca datele furate sa nu fie publicate, dar pot fi vandute sau dezvaluite in alt mod la o data ulterioara, daca informatiile au valoare.”

10 elemente fundamentale ale riscului cibernetic si IT pe care trebuie sa le intelegi corect

Liderii de securitate si management al riscurilor (SRM) se lupta sa isi aduca la maturitate practicile de management al riscurilor cibernetice si IT dincolo de efectuarea evaluarilor riscurilor.Jie Zhang, VP Analyst la Gartner, a impartasit 10 procese fundamentale de management al riscurilor care sunt esentiale pentru liderii SRM pentru a gestiona riscul cibernetic si IT al organizatiei lor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite