Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

15-16 octombrie: Festivalul de Chimie ACS-RO 2022

27 Septembrie 2022



Institutul Național pentru Cercetare -Dezvoltare în Chimie și Petrochimie (INCDCP) - ICECHIM București vă invită să participați la Festivalul de Chimie, ce se va desfășura în perioada 15-16 octombrie 2022 la sediul acestuia.



Evenimentul este organizat de Institut și de American Chemical Society Romania Chapter, în colaborare cu facultăți și asociații de profil din București. Cu un program care își propune să atragă cât mai mult interesul tinerilor pentru cercetare și implicare în acest domeniu, în cadrul festivalului, participanților li se va oferi ocazia să asiste la cele mai interesante experimente demonstrative și interactive, alături de cercetătorii și inginerii INCDCP - ICECHIM. Activitățile desfășurate pe parcursul Festivalului sunt activități experimentale destinate copiilor care încep studiul chimiei, sau științelor. Experimentele sunt concepute să răspundă curiozităților celor mici legate de starea și structura materiei și realizate cu substanțe chimice netoxice.
Astfel, la cea de-a patra ediție a Festivalului de Chimie, organizatorii își propun să aducă jocul, arta și bucuria în studiul chimiei, să comunice publicului larg valoarea chimiei între știintele fundamentale și să sublinieze rolul esențial al chimiștilor și al chimiei în abordarea provocărilor epocii curente, să dezvolte relații de colaborare între universități, licee, școli, institute de cercetare, laboratoare, mediul de afaceri și industrie. Grupurile de copii vor avea parte de un traseu prestabilit care începe cu o sesiune de prezentare a festivalului, urmat de sesiunea activităților experimentale hands-on și frontale. Acest eveniment va avea loc pe platforma ICECHIM, iar accesul la experimentele demostrative și educaționale, interactive și distractive pentru toate segmentele de vârstă este gratuit.

Pentru detalii despre festival și preînscriere pentru grupuri accesați aici https://icechim.ro/ro/noutati/comunicate-de-presa/



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite