Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Al 13-lea Workshop Internațional de Compatibilitate Electromagnetică CEM 2022

27 Septembrie 2022



În perioada 14 -16 septembrie 2022, la Suceava, s-a desfășurat al 13-lea Workshop Internațional de Compatibilitate Electromagnetică CEM 2022. Workshopul a fost organizat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE – CA București în parteneriat cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ”Politehnica” din București și Asociația pentru Compatibilitate Electromagnetică din România, sub egida Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și a Ministerului Educației.
Oracle for Research, Marc Tel S.I.T., COMTEST S.R.L., OICPE au fost sponsorii acestei ediții.
Lucrările, structurate pe lecții invitate, prezentări orale și postere, au abordat următoarele aspecte și probleme conexe: compatibilitatea electromagnetică în domeniile electronică, sisteme de comunicații, sisteme de transport, sisteme industriale; materiale pentru compatibilitate electromagnetică; ecrane și soluții de ecranare electromagnetică; transfer de energie fără fir; calitatea energiei electrice și eficientizarea consumului; electronic packaging; efectele expunerii umane la câmpurile electromagnetice; compatibilitate bio-electromagnetică; tehnologia 5G şi sănătatea; aspecte legate de standardizare în domeniul CEM.
Workshopul Internațional de Compatibilitate Electromagnetică CEM 2022 a avut oportunitatea să găzduiască în dezbateri și schimb de idei specialiști de renume din domeniu, atât din țară, cât și din străinatate. Participanții din tări precum Franța, Polonia, Japonia, Anglia, Croația, Republica Moldova și România au susținut lucrări inițiate și dezvoltate în medii de cercetare proprii, precum universități, institute de cercetare, academii, instituții din domeniul telecomunicațiilor și standardizarii, IMM-uri.
Workshop-ul s-a încheiat cu ceremonia de premiere pentru cea mai bună prezentare orală a unui tânăr participant și cel mai bun poster.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite