Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

România își va recupera dreptul de vot în cadrul Agenției Spațiale Europene: Guvernul României a aprobat plata parțială a datoriei istorice către ESA

05 Octombrie 2022




ESA garantează statelor membre care au încheiat perioada de tranziție un retur minim de 93%. Pentru Statele care au dificultăți în a atinge acest coeficient de retur, se instituie un Task Force pentru Politică Industrială, luându-se măsurile de sprijin adecvate. România a încheiat perioada de tranziție în iulie 2022.

Sumele alocate prin ESA pot fi utilizate de către institutele de cercetare naționale, de către universități și companii de înaltă tehnologie românești, permițând accesul organizațiilor din România la tehnologiile din patrimoniul ESA în vederea dezvoltării și promovării de capacității naționale de cercetare, educaționale și industriale în domeniile spațial, aeronautic, securitate și domenii conexe.

Dincolo de beneficiile directe ale sumelor contribuite la ESA de către România, sunt beneficii economice indirecte majore, studiile europene indicând un factor de multiplicare în economie de minim 6 (fiecare euro investit prin programele ESA generează minim 6 EUR în plus pentru economia națională).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite