Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

O Misiune posibilă…

19 Octombrie 2022








CapaCITIES este unul dintre proiectele Comisiei Europene, condus de UEFISCDI, prin care oferă sprijin dedicat misiunii pentru orașe, reunind peste 60 de organizații (parteneri și parteneri asociați) din 15 state membre, cu ambiția de a deveni platforma care conectează toate inițiativele care sprijină implementarea misiunii pentru orașe în contextele naționale.



În perioada 6-7 Octombrie 2022, CapaCITIES a fost lansat la Bruxelles, în cadrul unei întâlniri comune, organizată cu Comisia Europeană și directorul misiunii, Patrick Child (Director General-Adjunct DG Environment), cu participarea noilor membri ai board-ului misiunii pentru 100 de orașe.



În plus, MCID și UEFISCDI vor continua activitatea de finanțare a soluțiilor de cercetare și inovare pentru transformare urbană durabilă prin participarea la apeluri comune transnaționale dedicate, cum este cel lansat în cadrul parteneriatului european co-fund Driving Urban Transitions (DUT - https://dutpartnership.eu/), cu un buget total de peste 70 mil. EUR, găzduit pe platforma de depunere a UEFISCDI (UDiManager - https://uefiscdi-direct.ro/).
Acțiuni orizontale, precum implementarea Citizen Science, OpenScience, dar mai ales PNCDI IV, care prezintă ținte ambițioase în privința construirii de programe CDI noi și incluzive, vin în sprijinul misiunilor naționale și europene, semn că o abordare comună, cu sprijin reciproc, poate duce la rezultate concrete și sustenabile.
Prin eforturi concentrate și concertate, lanivel național și european, misiunea Uniunii Europene poate deveni o realitate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite