Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Techcelerator și Google lansează programul de accelerare dedicat start-upurilor din Sud-Estul Europei care dezvoltă produse folosind inteligența artificială

27 Octombrie 2022





Cele mai performante echipe ar putea primi până la 500.000 euro de la GapMinder și cei peste 70 de investitori VC europeni din comunitatea Techcelerator

• Perioada de aplicare la programul Advancing AI#3 este 26 octombrie – 10 decembrie 2022. În program vor fi selectate 12-15 companii
• Programul va avea două module (track-uri) paralele și complementare - unul de ”MVP Acceleration”, dedicat companiilor early-stage cu un prototip în curs de validare, și unul de ”Investment Readiness”, care vizează companii cu tracțiune și strategie go-to-market, companii pregătite să ridice runde de tipul pre-seed/seed;
• Toate companiile din program vor primi beneficii de peste 200.000 de euro de la partenerii Techcelerator și Google for Startups
• În timpul și după program, echipele cu cele mai bune performanțe vor fi invitate la sesiuni suplimentare de investment readiness și vor avea șansa de a atrage runde de finanțare early-stage de 300 000 - 500 000 de euro.
• Start-upurile vor beneficia de un program personalizat de dezvoltare de produs și consultanță din partea mentorilor și a experților programului, adaptat etapei de validare a produsului în care se află și corelat cu strategia go-to-market care vizează extinderea în domenii sau teritorii noi


Techcelerator, cel mai activ accelerator din România, și Google for Startups au lansat cea de a treia ediție a programului de accelerare „Advancing AI”, dedicat start-upurilor din regiunea Europei de Sud-Est care dezvoltă produse folosind inteligența artificială / machine learning. Comparativ cu anii anteriori, ediția a treia vizează mai multe start-upuri, inclusiv pe cele aflate în stadii mai avansate, care au deja tracțiune și o strategie go-to-market.

Etapa inițială a programul are o durată de trei luni, iar aplicațiile sunt deschise aici, în perioada 26 octombrie – 10 decembrie 2022. Sunt vizate atât start-upurile locale, cât și companiile din Sud-Estul Europei, care folosesc inteligența artificială/machine learning pentru a dezvolta produse tehnologice scalabile la nivel global.

Programul va selecta între 12-15 companii care îndeplinesc următoarele criterii:
• o echipă solidă cu abilități complementare - formată din minim doi cofondatori
• un produs/ soluție scalabilă global care are la bază una din următoarele tehnologii: AI, ML (Machine Learning), Deep Learning, Big Data, Cloud, DevOps, Robotic Process Automation - RPA, Blockchain, Advanced Analytics.

Module pentru start-upuri early-stage si companii mai avansate, care au deja tracțiune
Pentru a sprijini cât mai multe start-upuri, Advancing AI#3 va avea include două module (track-uri): unul de MVP Acceleration - dedicat start-upurilor early-stage și unul de Investment Readiness - dedicat companiilor care au deja tracțiune și vor să se pregătească pentru runde de finanțare de tipul pre-seed/seed.

Companiile early-stage vor avea acces la un program de experimentare-validare construit pentru a le susține în definirea unei strategii de go-to-market, în timp ce companiile mai avansate vor beneficia de pregătirea necesară pentru scalarea produsului si a accesa surse adiționale de finanțare, Techcelerator facilitând, totodată, interacțiunea lor cu peste 70 de fonduri VC europene.

Verticalele targetate
Programul targetează următoarele sub-verticale: AI Analitic (aplicații precum analiza sentimentului, evaluarea riscului pentru furnizori), AI Funcțional (IoT, roboți), AI Interactiv (asistenți inteligenți, chatbots), AI Text (recunoașterea textului, conversia discursului în text), AI vizual (Computer Vision, Realitate Augmentată) și „AI & Data development tools”.

Odată cu aceasta edițtie, pe lângă aplicațiile care vizează domenii precum enterprise SaaS, FinTech - InsurTech, eHealth, PropTech, AgriTech, Tech pentru sustenabilitate / ESG, programul va adresa și start-upurile care dezvoltă produse și soluții dedicate unor industrii ca: Aerospațial & Apărare, Securitate Cibernetică, Design & Producție de Procesoare și platforme emergente Web3.

Dacă în cazul companiilor early-stage se va ține cont de stadiul POC-ului/ MVP-ului și de adresabilitatea produsului, în ceea ce privește companiile mai avansate, printre criteriile de selecție se regăsesc tracțiunea pe care produsul o are deja și strategia go-to-market.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite