Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Transilvania Digital Innovation Hub – un driver strategic de transformare digitală a României

17 Noiembrie 2022




Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca (UTCN)
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este o universitate de profil tehnic al cărei rol în TDIH este de asemenea foarte important prin prisma specializărilor pe care le are. UTCN va implementa WP2 (Pachetul de Lucru 2 din cadrul TDIH), care este responsabil de dezvoltarea și utilizarea infrastructurii digitale, de testare înainte de a investi și de inovare în cadrul TDIH.
UTCN va fi implicată, ca entitate beneficiară, în alte pachete de lucru, precum WP3 (Pachetul de Lucru 3), în furnizarea de cursuri și training-uri de specialitate, în special în domeniul Industriei 4.0 și al Transformării Digitale a întreprinderilor.



Universitatea va oferi servicii specializate industriei și instituțiilor publice. În același timp dispune de laboratoare specializate și know-how în domeniile de specializare și domenii de impact TDIH, care se reflectă în servicii competitive și atractive pentru beneficiarii TDIH. Laboratoarele și infrastructura disponibile pot fi folosite de specialiștii universității împreună cu industria IT&C și beneficiarii pentru a oferi servicii flexibile și adaptate. UTCN are experiență anterioară în furnizarea de soluții inovatoare de digitalizare pentru industrie, care au generat avantaje competitive durabile pentru companii.
Versatilitatea soluțiilor și specializărilor propuse de UTCN va adăuga plus valoare în ceea ce privește ecosistemului regional de inovare și implicit dezvoltarea TDIH.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (UMF)
UMF este un partener important care va evidenția excelența clinică, infrastructura și specialiștii pentru zona Digital Health a TDIH. Va avea rolul de promotor implicat în activitățile specifice de digitalizare în domeniul sănătății. Expertiza și know-how-ul universității în domeniul asistenței medicale sunt diversificate atât în domeniul cercetării, cât și în domeniul practicii clinice. Rolul UMF este acela de a contribui la digitalizarea entităților publice și private de sănătate, prin transferul de know-how către organizațiile din domeniul sănătății care vizează inovarea și transformarea digitală. Digital Health presupune studii clinice, laboratoare specializate, acces la pacienți și protocoale specifice. Valoarea pe care UMF o va aduce este furnizarea și transferul de know-how medical în inovarea digitală și derularea de experimente utilizând tehnologiile TDIH.



TDIH va facilita mixul dintre domeniile de specializare și expertiza medicală a UMF.

Hygia Consult
Partener prin servicii dedicate, OLI Hygia este un birou de legătură cu industria care reprezintă legătura dintre jucătorii industriali, inovatori și entitățile de cercetare-dezvoltare și inovare și susține specializarea inteligentă prin transfer de cunoștințe și tehnologie. Promovează infrastructurile tehnologice și de cercetare, pentru a crea sinergii puternice între actorii relevanți din UE. OLI Hygia este entitate acreditată a Hygia Consult prin Decizia Ordinului nr. 20025/14.01.2022 și Certificatul de autorizare provizorie nr. 117/2022 emisă de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării României.



Implementarea Transilvania DIH vaavea un rol profund transformator în economie, asigurând noi surse deavantaj competitiv prin tehnologie și inovare, precum și în societate prinfurnizarea de competențe aleviitorului.

TDIH își va îndeplini misiunea de a dezvolta competențe viitoare, pentru locurile de muncă ale viitorului. Prin Pilonul Competențe și Cursuri, TDIH împreună cu partenerii academici își va continua misiunea de a forma competențe digitale, abilități pentru industria IT&C, competențe de afaceri și manageriale pentru organizații și întreprinderi digitale.
Una dintre misiunile TDIH în societate este de a crea context pentru noi locuri de muncă care generează valoare prin inovare și creativitate. Această misiune va fi îndeplinită atât prin flexibilitatea programelor de formare descrise în WP3, cât și prin cercetări periodice care vor oferi imagini de ansamblu relevante asupra evoluției pieței muncii, nevoilor de calificare și recalificare. Faptul că în cadrul consorțiului se află două dintre cele mai competitive universități din România în domeniile lor de activitate, iar TDIH face parte din Pact for Skills Alliance, derulând programe de formare în ultimii ani, este o garanție că TDIH își va îndeplini misiunea în societate.
Un rol indirect al TDIH în societate va fi creșterea calității vieții prin inovații și tehnologii atât în industriile productive, cât și în sectorul sănătate digitală și în sectorul public. Accentul TDIH asupra sectorului sănătate digitală este să își asume misiunea de a crește speranța de viață și soluții inovatoare la provocările existente. Tot la nivel social, TDIH își propune să joace un rol important în inovarea socială prin implicarea actorilor cheie în identificarea soluțiilor la problemele cu care se confruntă societatea, iar un element cheie în acest demers îl va avea Transilvania Living Lab. Taberele de inovare desfășurate la Cluj în ultimii cinci ani sunt o garanție a asumării acestui rol și a faptului că TDIH va identifica și promova modele sustenabile și pregătite pentru viitoarele societăți.

Exploratorium de Digitalizare - Hackathon de Validare Inovativă
În 24 noiembrie 2022 va avea loc primul eveniment public sub umbrela TDIH, adresat IMM-urilor, respectiv potențialilor beneficiari ai serviciilor din cadrul Transilvania DIH. Acesta are scopul de a creiona o imagine cât mai clară asupra felului în care fiecare dintre parteneri și-au conceput serviciile, precum și pentru a vedea dacă structura acestora este înțeleasă și agreată de către potențialii beneficiari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite