Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Gartner evidențiază 10 greșeli comune īntālnite īn strategiile pentru cloud ale organizațiilor

06 Decembrie 2022O strategie pentru cloud este un punct de vedere concis asupra rolului pe care cloud computing-ul îl are în organizație. Cu toate acestea, liderii de afaceri și cei de IT continuă să comită 10 greșeli comune atunci când își elaborează strategia pentru cloud, după cum arată analiștii Gartner.

„O strategie bună pentru cloud ar trebui să fie un document scurt și ușor de parcurs, constând din 10 până la 20 de pagini sau slide-uri”, a declarat Marco Meinardi, Vice President Analyst la Gartner. „În plus, strategia de afaceri ar trebui să influențeze strategia cloud și să ofere îndrumări celor care o vor implementa. Trebuie să coexiste cu alte eforturi strategice, nu să încerce să le refacă”, a adăugat Meinardi.


Marco Meinardi, Vice President Analyst la Gartner, a explicat cum puteți evita să comiteți aceleași greșeli în timp ce dezvoltați o strategie pentru cloud.


Analiștii Gartner au discutat despre modul de adoptare și utilizare a beneficiilor oferite de cloud și au demonstrat valoarea adusă de acesta în cadrul Gartner IT Infrastructure, Operations & Cloud Strategies Conference 2022 desfășurat la Londra.

Liderii de afaceri și cei din IT ar trebui să colaboreze pentru a stabili o strategie pentru cloud și să evite următoarele 10 greșeli atunci când o construiesc:

1. Presupunerea că este o strategie (numai) de IT

Cloud computing nu este doar legat de tehnologie. Cei din afara mediului IT au abilități și cunoștințe esențiale pentru succesul strategiei cloud. „Liderii de afaceri și cei de IT ar trebui să evite greșeala de a concepe o strategie centrată pe IT și apoi să încerce să o „vândă” restului organizației”, a spus Meinardi. „Departamentele de afaceri și cel de IT ar trebui să fie parteneri egali în definirea strategiei cloud”, a adăugat el.

2. Inexistența unei strategii de ieșire

Elaborarea unei strategii de ieșire din relația cu furnizorii de cloud este dificilă, acesta fiind unul dintre motivele pentru care mulți lideri nu creează una. Multe organizații cred că nu au nevoie de o strategie de ieșire, deoarece nu se așteaptă să aducă nimic înapoi din cloud în propriile centre de date. Cu toate acestea, o strategie de ieșire este vitală pentru succesul strategiei de cloud a unei organizații. „Este ca și cum ai avea o poliță de asigurare în sertar, pe care speri că nu va trebui să o folosești niciodată”, a spus Meinardi.

3. Combinarea sau confundarea unei strategii pentru cloud cu un plan de implementare a cloud-ului

O strategie pentru cloud este diferită de un plan de implementare a cloud-ului, iar o strategie pentru cloud trebuie să fie pe primul loc. Este faza de decizie în care liderii de afaceri și cei de IT decid rolul pe care cloud computing-ul îl va juca în organizație. Este urmată de un plan de implementare a cloud-ului, punând în aplicare strategia cloud.

4. Convingerea că este prea târziu pentru a concepe o strategie pentru cloud

Niciodată nu este prea târziu pentru a începe o strategie pentru cloud. „Dacă organizațiile promovează adoptarea cloud-ului fără o strategie, acest lucru va provoca în cele din urmă rezistență din partea persoanelor care nu sunt aliniate la factorii și principiile cheie ale strategiei. Ca urmare, această rezistență va încetini adoptarea cloud-ului și va pune în pericol întregul proiect cloud”, a spus Meinardi.

5. Echivalarea unei strategii pentru cloud cu „Mutăm totul în cloud”

Multe organizații presupun că a avea o strategie pentru cloud implică mutarea integrală în cloud. „Această abordare descurajează mulți lideri de afaceri și de IT să elaboreze o strategie, deoarece cred că aceasta înseamnă că vor fi forțați să înceapă să folosească cloud computing pentru orice”, a spus Meinardi. „Organizațiile ar trebui să păstreze o abordare deschisă și să colaboreze cu un expert în tehnologie non-cloud, cum ar fi un arhitect enterprise, care poate aduce o viziune mai amplă în definirea strategiei dumneavoastră cloud”, a completat Meinardi.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite