Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

A treia ediție a Convenției Naționale a Lucrătorilor de Tineret

17 Ianuarie 2023



ANPCDEFP (Agenția Națională care implementează în România programele europene Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate), împreună cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și cu Asociația DEIS organizează, în perioada 18-20 ianuarie 2023, cea de-a treia ediție a Convenției Naționale a Lucrătorilor de Tineret – CoNLucraTin 3.0.
Convenția Națională are loc la Biblioteca Universității Politehnica din București și începe pe data de 18 ianuarie, ora 14.30. Peste 100 de lucrători de tineret din toată țara vor lua parte la aceasta.
Evenimentul își propune să pună în contact profesioniști din domeniul lucrului cu tinerii; să ofere un spațiu pentru schimb de practici și resurse; să abordeze provocările din activitatea lucrătorilor de tineret; să identifice modalități de colaborare și sprijin între lucrătorii de tineret.



CoNLucraTin este locul în care se creează o comunitate a celor care lucrează cu tinerii în România - reprezentanți de organizații neguvernamentale sau instituții publice, care lucrează cu tinerii în mediile urban și rural, dar și digital. Acest eveniment reprezintă și cadrul în care se creionează viziunea comună asupra profesiei de lucrător de tineret care să pună tinerii în centrul activității lor. O temă aparte ce va fi abordată la această ediție este modul în care toți cei implicați în lucrul cu tinerii vor continua activitățile din anul 2022 - Anul European al Tineretului.
Ca urmare a ediției din 2022, la care au participat peste 250 de persoane active în lucrul cu tinerii, a fost elaborată Declarația lucrătorilor de tineret din România privind susținerea carierei și activității lucrătorilor de tineret. Aceasta este disponibilă aici.
Andrei Popescu, coordonator Departament Tineret ANPCDEFP: „Există un grad mare de interes din partea organizațiilor de tineret să contribuie și să fie implicate, iar CoNLucraTin este locul în care acest lucru se simte, poate, cel mai bine. Avem în spate două ediții în care am putut vedea asta, o Declarație a lucrătorilor de tineret din România, peste 2500 de activități derulate de organizații în cadrul anului 2022 - Anul European al Tineretului. Avem multe lucruri la care să ne uităm, dar poate și mai multe pe care să le construim. Avem nevoie de ecosisteme puternice de tineret. Iar lucrătorii de tineret sunt o parte esențială a acestora”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite