Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

UTCN – singura universitate din România implicată în două noi proiecte Erasmus+ de tip Experimentarea politicilor europene în învățământul superior

31 Ianuarie 2023



Comisia Europeană va susține în următoarea perioadă proiecte de pilotare a două instrumente noi în domeniul învățământului superior: diploma europeană comună și statutul juridic european al alianțelor de universități europene.
În calitate de membru a Universității Europene de Tehnologie / European University of Technology EUt+, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) este câștigătoarea a câte unui proiect din fiecare categorie: JEDI – Joint European Degree lebel in Engineering – Toward a European framework for engineering education și STYX – EUt+ Status and Structure Experience.



În cadrul celor două apeluri au fost selectate 10 proiecte ce reunesc peste 100 de instituții partenere (din care 90 de universități) și peste 190 de parteneri asociați, fiind implicate 17 ministere din diverse țări europene, precum și 22 de agenții de acreditare și asigurarea calității.
Acțiunile susținute cu perseverență în cadrul alianței EUt+, bunele rezultate obținute în activitățile planificate, au condus la selectarea celor două proiecte amintite. Proiectele vor începe în primăvara anului curent și se derulează pe perioada unui an. Cele două noi proiecte se alătură selecției UTCN în Rețeaua Europeană a Instituțiilor de Învățământ Superior Inovatoare (European Network of Innovative High Education Institutions – ENIHEI).
Aceste succese constituie o provocare în efortul comun de experimentare și perfecționare a unor noi instrumente de cooperare instituționalizată a Uniunii Europene, UTCN fiind astfel în avangarda implementării strategiei europene pentru universități și pentru realizarea Spațiului European al educației.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite