Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ESET Cybersecurity Highlight: Netflix va schimba īn lunile următoare politicile de abonare legate de partajarea parolelor

02 Februarie 2023






Urmăriți ultimele noutăți din lumea digitală și aflați știrea de securitate a zilei: Netflix va schimba politica de abonare, iar partajarea conturilor între mai multe gospodării ar putea atrage taxe suplimentare, deoarece gigantul de streaming încearcă să recupereze pierderile financiare la nivel de abonamente.

Conform organizației globale de știri The Guardian:
”Gigantul de streaming Netflix va introduce cel mai probabil taxarea suplimentară în cazul partajării parolelor, în primul trimestru al acestui an, după ce săptămâna trecută a publicat raportul privind veniturile companiei sale către acționari. Procedura de a partaja parole cu persoane din afara gospodăriei abonatului va deveni mai complexă și este probabil să implice o taxă suplimentară aplicată pentru partajarea unui singur abonament în mai multe locații.

Compania a ajuns la această decizie în urma unui test al noilor reguli mai stricte derulat anul trecut în anumite țări din America Centrală și de Sud. Noul model de politică de prețuri ar putea aduce pentru utilizatorii Netflix din Australia, de exemplu, o mărire a abonamentului cu 4 USD în plus pe lună, estimare realizată folosind ca și ghid rezultatele indexărilor de anul trecut din Costa Rica, Chile, Peru, Argentina, El Salvador, Guatemala, Honduras și Republica Dominicană. Aceste țări au fost primele vizate de companie, pentru că partajarea parolelor părea să fie deosebit de comună acolo. Abonații nu aveau restricții impuse dispozitivelor (smartphone-uri, tablete sau laptopuri) pentru a permite utilizatorilor legitimi să-și acceseze conturile în timp ce călătoresc."


Descoperiți și punctul de vedere al specialistului Jake Moore, Global Cyber Security Advisor pentru ESET:

”Deși aceste schimbări în cadrul Netflix sunt motivate financiar, profităm de context să le amintim tuturor celor care împărtășesc cu familia sau prietenii parole că această procedură are asociate riscuri semnificative de securitate și că nu este o practică recomandată utilizatorilor pentru niciun cont online. Partajarea parolelor și reutilizarea lor simultană în multiple conturi web pot avea consecințe periculoase și pot cauza probleme precum blocarea conturilor online sau chiar furtul de bani din conturile bancare accesate online, în cazuri extreme. Poate fi considerat un act nevinovat de prietenie dacă partajați o parolă cu o persoană dragă sau cu un amic, dar ramificațiile acestui lucru pot depăși ajutorul inițial.


Costul suplimentar perceput de Netflix poate fi privit ca o măsură nepopulară, dar le reamintește oamenilor, totodată, inclusiv despre pericolul partajării și reutilizării parolelor. Având în vedere că marea majoritate a utilizatorilor de internet încă nu folosește un manager de parole sau autentificarea cu doi factori, acesta poate fi, de asemenea, un semn spre a face conturile de orice fel mai sigure pe internet.


Rămâneți la curent cu cele mai noi știri legate de vulnerabilități, bune practici și tips&tricks despre oportunitățile și pericolele din mediul online din blogul nostru de securitate.





Urmăriți-ne

Pentru mai multe informații despre produse vizitați www.eset.ro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite