Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, primul susținător al inițiativei EIT Deep Tech Talent
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) este prima instituție care și-a exprimat interesul de a susține inițiativa EIT Deep Tech Talent, lansată de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), proiect emblematic din cadrul Agendei Europene, cu scopul de a poziționa Europa în fruntea noului val de inovare în domeniul tehnologiilor de vârf. În această etapă, peste 500 000 de persoane vor putea beneficia de cele mai bune programe de dezvoltare a competențelor deep tech. Alături de JA Europe, Intel Europe, Abodoo, Generation, Universitatea de Științe Aplicate din Tampere, https://www.youtube.com/watch?v=NVIoG52W4S4, UTCN va participa cu o paletă largă de cursuri din domeniul IA, inginerie biomedicală, energie și altele. UTCN s-a alaturat acestei initiative cu scopul de a ajuta noile generații și nu numai, în pregătirea lor, cu abilitățile de care au nevoie pentru a excela în industria tehnologică aflată într-o accelerată schimbare.
Mariya Gabriel, Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret a declarat: ”Fiind un element emblematic al Noii noastre Agende Europene de Inovare, Inițiativa Deep Tech Talent a EIT va contribui la plasarea Europei în fruntea dezvoltării tehnologiei necesare pentru elementele esențiale ale tranziției verzi și digitale. Progresele înregistrate în doar câteva luni, demonstrează că EIT este vehiculul perfect pentru dezvoltarea celor mai bune programe de dezvoltare a specialiștilor, în mare parte datorită capacității sale de a-și mobiliza rețeaua de neegalat de parteneri din întreaga Europă și nu numai.”
Scopul inițiativei Deep Tech Talent a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT) este de a instrui un milion de persoane în domeniile deep tech până în 2025. Obiectivul pe termen lung este de a crește cantitatea de inovație europeană creată pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, a crea noi sisteme agroalimentare, a construi orașe mai viabile și multe altele.
Parerea ta conteaza:
(0/5, 0 voturi)