Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Furnizori

Agreena atrage o finanțare de €46M pentru a dezvolta revoluția agriculturii regenerative

30 Martie 2023Agreena, compania concentrată pe impactul climatic și tehnologie financiară cu cea mai mare platformă de certificare a carbonului din sol la nivel global, a anunțat astăzi obținerea unei finanțări de 46 de milioane de euro din seria B.

Condusă de HV Capital, unul dintre liderii pieței de venture capital din Germania, cu un portofoliu divers de investiții în start-up-uri în diferite stadii de evoluție, runda are o componentă interesantă de noi investitori, printre care fondul de impact social AENU și Anthemis, axat pe proiecte fintech. Majorarea de capital vine și cu o dublare a acționariatului existent, alăturându-se investitorul consacrat din sectorul alimentar Gullspång Re:food, precum și investitorul în tehnologie Kinnevik și fondul de export și investiții din Danemarca.

La un an de la runda precedentă, seria A de 20 de milioane de euro, Agreena și-a dezvoltat activitățile de 10 ori, extinzându-și amprenta geografică pentru a acoperi terenuri agricole în 16 țări europene și a încheiat parteneriate cu ferme care înglobează peste 600.000 de hectare pentru a le ajuta să facă tranziția către agricultura regenerativă, având un impact climatic pozitiv. Numai în România, Agreena gestionează peste 70.000 ha.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite