Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Tendințele anului īn aplicațiile software de management video

12 Aprilie 2023



Până în 2026 numai în Statele Unite piața de securitate video va ajunge la peste 21 de mii de miliarde de dolari - acest lucru arată creșterea industriei. Utilizarea celor mai noi tehnologii ne permite să proiectăm soluții de securitate din ce în ce mai precise, inclusiv în domeniul aplicațiilor de management video. În acest an, piața VMS va fi dominată de soluțiile cloud și de tehnologiile cu analiză integrată, precum și de utilizarea completă a datelor.

Prima utilizare a unui sistem CCTV în spațiul public a avut loc în orașul Olean, New York, în 1968. Au trecut peste 50 de ani de atunci, iar imaginea, care era cândva neagră, gri și albă, de o calitate foarte slabă, arată astăzi complet diferit. Adevărata schimbare a fost adusă de capacitatea de a înregistra și stoca materiale, ceea ce a dus la boom-ul soluțiilor CCTV în anii 1980. Odată cu dezvoltarea analizei de date, s-a format VMS (Video Management Software), care constă nu numai în monitorizarea activă, ci și în colectarea și analizarea imaginilor, creând noi posibilități în domeniul supravegherii video. Astăzi, soluții tehnologice din ce în ce mai noi permit colectarea de tot mai multe informații în supravegherea video. Sistemele de inteligență artificială pot recunoaște persoane și vehicule, pot declanșa alarme pe baza senzorilor de temperatură sau de sunet și pot oferi o cunoaștere excelentă a situației - chiar și în întuneric complet. Anul 2023 a avut un început foarte promițător în ceea ce privește soluțiile inteligente. La sfârșitul lunii ianuarie, la ambasada Danemarcei din Varșovia, Milestone Kite a avut premiera poloneză, unde experții din industrie au vorbit despre tendințele pieței în ceea ce privește securitatea video și beneficiile trecerii la cloud.



Și pentru un VMS Cloudul oferă scalabilitate, adaptabilitate și eficiență din punct de vedere al costurilor

Soluțiile cloud, în general, devin din ce în ce mai populare în aproape toate industriile. Gartner raportează că, până în 2025, întreprinderile vor aloca o mai mare parte din bugetele lor pentru cloud decât pentru soluțiile IT tradiționale. Iar potrivit GlobalData, până la sfârșitul anului 2023, tehnologia cloud va valora peste 734 de mii de miliarde de dolari. Această tendință nu putea omite piața de securitate - VSaaS (Video Surveillance as a Service) permite conectarea directă la sistemul de supraveghere video de oriunde din lume, folosind tehnologii disponibile pe scară largă, cum ar fi un smartphone. Soluțiile de acest tip sunt rapide, convenabile și adaptate la nevoile reale ale clientului.
„În special pentru întreprinderile mici și mijlocii, este important să poți extinde cu ușurință sistemul de securitate pe măsură ce compania crește", spune Borislava Kenarova de la Milestone. „Acest lucru este posibil datorită soluțiilor VSaaS, cum ar fi soluția noastră Milestone Kite. Datorită faptului că este bazată pe cloud, este scalabilă și se poate adapta pentru a se potrivi în multe tipuri de instalări și pentru a evolua pe măsură ce nevoile unei organizații se schimbă. Poate răspunde la creșterile și descreșterile de pe piață și se poate dovedi mai rentabilă, ceea ce este esențial având în vedere incertitudinea economică actuală." - explică Borislava Kenarova, director regional de vânzări pentru Europa de Est la Milestone Systems.
Soluțiile cloud reprezintă una dintre cele mai mari tendințe din industrie, iar trecerea supravegherii video în cloud are multe beneficii pentru utilizatori. Unul este posibilitatea de a crește cu ușurință capacitatea sistemelor de supraveghere - de exemplu, dacă o organizație are nevoie să își extindă capacitatea de analiză, puterea de calcul și spațiul de stocare necesare – toate acestea pot fi furnizate în cloud în câteva minute. Mai mult, pot fi instalate și configurate noi camere fără a fi nevoie să se achiziționeze servere suplimentare și alte infrastructuri fizice. Unul dintre avantaje este și accesul de la distanță, care permite organizațiilor să răspundă rapid la orice alarmă sau neregulă. Cu ajutorul cloud computing, personalul de supraveghere poate accesa de la distanță înregistrările video prin intermediul oricărui dispozitiv sau browser. Soluțiile bazate pe cloud, cum ar fi Milestone Kite, permit mentenanța mai ușoară. Actualizările pot fi realizate de la distanță și trimise automat sistemului la un moment prestabilit pentru a evita întreruperile în timpul orelor de funcționare – toate acestea fără a fi nevoie de vizite la fața locului. Mai mult, toate fișierele pot fi stocate în cloud, în configurații redundante de top, ceea ce înseamnă că, chiar dacă serverele companiei sunt avariate, toate înregistrările rămân în siguranță, operațiunile vor continua, iar datele pot fi restaurate dintr-o altă sursă. Nu în ultimul rând, soluțiile cloud se pot dovedi a fi mai rentabile. Deoarece sunt disponibile într-un model „as a service", organizațiile plătesc doar pentru ceea ce folosesc și au nevoie în acel moment. Eficiența costurilor se realizează, de asemenea, datorită reducerii timpilor de nefuncționare și a complexității întreținerii, precum și datorită de costurilor necesare de capital, care sunt inițial mai mici. Toate acestea fac ca VSaaS să fie potrivit pentru multe sectoare, cum ar fi: educația, retailul și întreprinderile.

Cunoașterea care schimbă perspective
Importanța datelor nu poate fi supraestimată în prezent. Sistemele moderne de supraveghere video sunt capabile să recunoască fețele sau numerele de înmatriculare, iar acum au capacitatea de a le urmări, menținând focalizarea și cartografiind traseul urmat de țintele marcate. Această soluție facilitează foarte mult munca persoanelor care supraveghează sistemul de securitate. În loc să caute prin ore întregi de filmări de la toate camerele, aceștia se pot baza pe un sistem care selectează fragmentele video adecvate, prezentând întregul istoric al intruziunii cu focalizarea corespunzătoare. Analiza datelor poate fi utilă și pentru planificatorii urbani. Monitorizarea traficului 24 de ore din 24 și 7 zile din 7 și analiza informațiilor relevante facilitează luarea unei decizii privind, de exemplu, schimbarea sistemului de semaforizare sau marcarea unei treceri de pietoni suplimentare. Datorită vitezei de operare, analiza computerizată a datelor devine un standard care extinde capacitățile sistemelor de monitorizare, mărind gama de utilitate a camerelor.

Soluțiile inteligente orientate pe date
Inteligența artificială a dovedit adesea că poate face multe. O analiză atentă a datelor conduce la decizii înțelepte care pot fi luate de sistem în locul operatorului. Camerele de termoviziune care detectează depășirea unei anumite temperaturi, pot declanșa alarma în mod independent și pot notifica serviciile corespunzătoare. Datorită scurtării traseului informațional (fără a fi nevoie de acceptarea de către operator), timpul de răspuns este mult mai rapid, ceea ce se traduce direct în siguranță. Acest tip de soluție poate fi utilizat, de asemenea, pentru a menține confidențialitatea în spitale sau cămine de bătrâni, unde este necesară monitorizarea continuă a pacienților. Analiza video și inteligența artificială care utilizează datele colectate pot notifica asistenta medicală atunci când sunt detectate comportamente neobișnuite, cum ar fi statul întins pe podea sau convulsii. Datorită acestei soluții, operatorii nu trebuie să se uite în permanență la imagine, în timp ce persoana monitorizată poate experimenta mai multă intimitate, știind că nimeni nu o urmărește. Un exemplu perfect de abordare bazată pe date este Milestone XProtect, care poate fi configurat și scalat în funcție de nevoile foarte specifice ale fiecărei organizații. Este o soluție la fața locului, în care toate datele sunt stocate într-un sistem închis, ceea ce creează o alternativă excelentă la cloud, în special în industriile foarte reglementate care necesită mai mult control și supraveghere, iar datele sunt stocate la fața locului, pe echipamentele companiei. Fiind un software cu platformă deschisă, asigură, de asemenea, posibilități largi de integrare. Cu cinci variante, de la Essential+ la Corporate, XProtect permite oricărei organizații să își dezvolte cu ușurință sistemele de supraveghere video - actualizările și noile funcționalități pot fi adăugate pe măsură ce va crește afacerea.
„Indiferent de tendințele de pe piață, nu există o singură soluție potrivită care să funcționeze la fel de bine în fiecare organizație. Pentru unele companii, cea mai bună soluție va fi un cloud simplu și scalabil, pentru altele - sistemele on-premise sunt calea de urmat. Abordările hibride devin, de asemenea, tot mai frecvente, cu soluții cloud și soluții on-premise care se suprapun. Prin urmare, sistemele de supraveghere trebuie să fie adaptate la nevoile individuale și la obiectivele finale, după o analiză amănunțită a locațiilor, a numărului de camere și, de exemplu, a cerințelor de flexibilitate ale companiei"- spune Borislava Kenarova de la Milestone Systems.n



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite