Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Serverele HP Integrity extind puterea dual core

19 Noiembrie 2006



Marc_BothorelMai multa putere de calcul, mai mult spatiu de stocare, aplicatii noi etc, iata de ce IT-ul este vazut în multe companii ca de departament generator de costuri si în mare parte perceptia este corecta. Conceptul de Adaptive Enterprise pe care HP în propune clientilor ofera însa disponibilitatea si scalabilitatea necesara unui sistem IT, dar mai ales optiuni simple de administrare, toate avand ca scop reucerea costurilor. Familia de servere HP Integrity se înscrie în acest concept si dincolo de solicitarile actuale ale clientilor încearca sa raspunda si unor cerinte viitoare. „Investitiile pe care Intel le-a facut la nivel de procesoare au permis HP sa investeasca în exploatarea eficienta a puterii de calcul a acestora, atat la nivel de chipseturi cat mai ales la nivel de multisistem de operare, instrumente de virtualizare si sisteme de management”, ne-a declarat Marc Bothorel (foto), Product Manager HP EMEA.


In materie de servere clientii au cerinte diferite, de la o industrie la alta dar si de la o etapa de dezvoltare la alta. Pentru a raspunde acestor cerinte dinamice este nevoie de standarde. „Standardele sunt asemenea blocurilor LEGO, afirma Marc Bothorel, îti permit sa construiesti permanent ceva nou. Daca vorbim de un server nu conteaza cum arata cutia, daca este blade sau nu, conteaza sa aiba aceeasi arhitectura, acelasi sistem de operare, acelasi unelte de management si virtualizare, aceleasi aplicatii etc. Serverele HP Integrity ofera acum clientilor posibilitati de alegere a sistemului de operare, a aplicatiilor, a tipului de tehnologie pentru stocare etc”.


HP si-a ungradat familia de servere Integrity cu noile procesoare Intel Itanium dual-core, de la modelele basic cu doua procesoare pana la cele de top cu 64 de procesoare Superdome. Dublarea puterii s-a facut însa fara cresterea consumului de energie sau a cuantului de caldura degajata. Totodata HP a lansat doua modele din clasa lower end, modelul rx3600 cu doua procesoare si rx6600 cu patru. „Aceste servere sunt ideale pentru baze de date, aplicatii ERP, J2EE sau de Business Inteligence, permitand crearea a peste 160 de masini virtuale (rx6600) pe un singur server. Familia de servere Integrity ofera acum capabilitati sporite de virtualizare pentru a permite clientilor o ajustare automata a resurselor utilizate. Clientii care solicita instrumente pentru virtualizare sunt în crestere. In ultimul an HP a avut o crestere de 70% a livrarilor de tehnologie pentru virtualizare, iar analistii previzioneaza cresteri importante în urmatorii ani, ne-a mai declarat oficialul HP. Conform IDC, serverele HP Integrity, folosind procesoare Intel Itanium 2, se afla pe primul loc la nivel mondial ( 2005) atat la venituri cat si la unitatile vandute pe piata serverelor EPIC, cu o crestere a venitului de 62,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Aceste servere sunt referate pentru rularea aplicatiilor SAP si Oracle.


Gabriel Vasile



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite