Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Dr. James Murphy este noul director pentru cercetare științifică al BAT

11 Mai 2023



11.05.2023 - BAT îl numește pe dr. James Murphy în funcția de directoral Departamentului de cercetare științifică al companiei, acesta devenind totodată membru al Consiliului Director, raportând directorului executiv. Dr. Murphy va juca un rol important în coordonarea programelor extinse de cercetare și dezvoltare ale BAT, care sprijină obiectivele companiei de reducere a impactului asupra sănătății prin dezvoltarea noilor categorii de produse din tutun și nicotină cu risc redus*.

Dr. James Murphy va conduce echipa globală de cercetare științifică din Centrul BAT pentru cercetare și dezvoltare din Southampton, asigurând respectarea celor mai bune practici și standarde în cercetarea derulată în cadrul BAT. De asemenea, prin activitatea sa va contribui la furnizarea de dovezi științifice suplimentare în sprijinul noilor categorii de produse dezvoltate de BAT.

Jack Bowles, Director Executiv BAT
, a spus:„James este un lider cu foarte multă experiență, foarte apreciat și cu o contribuție extraordinară în dialogul nostru în domeniul științific cu autorități de reglementare, mass-media și comunitatea științifică. BAT a făcut progrese semnificative în ultimii ani pentru promovarea obiectivului nostru de reducere a impactului fumatului asupra sănătății și de construire a unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™). Calitățile de lider și experiența lui James vor contribui cu siguranță la accelerarea acestui progres.”

Dr. Murphy a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea noilor categorii de produse ale BAT încă de la început, fiind cel care a coordonat dezvoltarea primelor produse de vapat ale companiei în 2013–2014. În calitate de coordonator al cercetării pentru fundamentarea reducerii riscurilor, el a creat și publicat cadrul BAT de evaluare științifică în nouă etape pentru evaluarea noilor categorii de produse ale companiei.



Dr. James Murphy, Director științific al Departamentului de cercetare științifică al BAT,
a spus:„La BAT avem un obiectiv clar: acela de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătății. Vom reuși acest lucru oferindu-le consumatorilor adulți o gamă variată de produse cu risc redus*.Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului până în 2030. În 2022, 22,5 milioane de consumatori au ales deja aceste noi categorii de produse ale BAT.Este important să înțelegem că cea mai mare parte a riscurilor asociate fumatului este cauzată de arderea tutunului și nu de nicotină.”

Dr. Murphy are peste 20 de ani de experiență și a ocupat o serie de funcții de conducere în cercetare și dezvoltare, unități de producție și marketing la BAT. În perioada recentă a fost vicepreședinte executiv pentru cercetare științifică și dezvoltare în cadrul companiei BAT din SUA cu sediul în Winston-Salem, Carolina de Nord.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite