Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Thoughtworks sărbătorește 30 de ani de excelență și inovație īn domeniul software-ului

12 Mai 2023



Compania vizează consolidarea echipei din România

Thoughtworks (NASDAQ: TWKS), o companie globală de consultanţă în tehnologie care integrează strategie, design şi inginerie pentru a stimula inovaţia digitală a sărbătorit 30 de ani de activitate în care a reușit să răspundă celor mai complexe probleme ale clienților săi cu tehnologii inovatoare de ultimă generație.

Din 2021 compania este prezentă și pe piața din România. Cu trei sedii, în București, Cluj-Napoca și Iași, Thoughtworks are 250 de angajați în România, majoritatea specialiști în dezvoltare software. Echipa locală oferă consultanță în dezvoltarea soluțiilor software și este implicată în crearea de aplicații tehnologice complete.



„ Mă bucur că România face parte din povestea Thoughtworks, care sărbătorește 30 de ani de activitate. Cu nenumărate proiecte complexe și tehnologii de ultimă generație, compania a reușit să obțină de-a lungul timpului rezultate impresionante și continuă să inoveze întreaga industrie de tech. Sărbătorim împreună această bornă importantă și ne propunem să dezvoltăm amprenta Thoughtworks pe piața din România. Astfel, vizăm consolidarea echipei locale alături de care să continuăm dezvoltarea de aplicații tehnologice complexe”, a declarat Şerban Ţîr, managing director Thoughtworks România.

Pe 10 mai 1993, o echipă mică, dar cu un scop comun, a fondat Thoughtworks în Chicago. La acea vreme, funcțiile de tehnologie informațională erau în mare parte considerate centre de cost ineficiente. Thoughtworks aspira să schimbe acest lucru prin testare, învățare și încurajarea îmbunătățirii continue și urmărirea excelenței în dezvoltarea de software. Astfel, Thoughtworks a devenit pionierul multor inovații care stau la baza multor afaceri digitale moderne de astăzi.

La 30 de ani de la fondarea sa, cei 11.500 de angajați globali ai Thoughtworks continuă să fie lideri în pionieratul digital, deblochează noi surse de valoare pentru clienții săi prin strategie, tehnologie și design și oferă cu rapiditate experiențe digitale excepționale. Ghidat de scopul său - crearea unui impact extraordinar asupra lumii prin cultura și excelența sa în tehnologie - Thoughtworks revoluționează industria tehnologiei, adăugând valoare clienților săi și valorificând tehnologia pentru a amplifica schimbarea socială pozitivă.

„Sunt mândru să fiu parte a echipei Thoughtworks în celebrarea aniversării noastre de 30 de ani. Pe parcursul celor 24 de ani petrecuți la Thoughtworks, lucrând în America de Nord, Europa și Asia, am experimentat personal munca extraordinară pe care o facem pentru clienții noștri și misiunile lor ambițioase din întreaga lume. Cu ocazia celei de-a 30-a aniversări, aduc un omagiu special Thoughtworkers pentru angajamentul lor neclintit față de clienții noștri, valorile noastre, excelența în tehnologie și schimbarea socială pozitivă. Suntem abia la început și sunt nerăbdător să văd ce urmează”, a declarat Guo Xiao, președinte și director executiv al Thoughtworks.

Iată câteva repere din ultimii 30 de ani ai Thoughtworks:
Manifest pentru Dezvoltarea Agilă de Software (Agile Software Development) a fost publicat în 2001 (Chief Scientist Martin Fowler și fostul absolvent Thoughtworks Jim Highsmith au fost doi dintre autori
În 2004, Selenium, cadru principal de testare a aplicațiilor web de astăzi, a fost dezvoltat inițial intern la Thoughtworks
Înființarea Thoughtworks University în 2005, programul propriu de aprofundare pentru începători conceput pentru absolvenții de facultate, celor care își doresc schimbarea carierei și absolvențiilor de bootcamp în momentul în care încep cariera lor la Thoughtworks
Lansarea Programul cu impact social - Social Impact Program - pentru aplicarea abilităților specializate în accelerarea schimbărilor sociale pozitive în 2009.
Lansarea Technology Radar în 2011 și care, acum, ajuns la cea de-a 28-a ediție, are un uriaș volum de urmăritori în comunitatea tech
În 2012, Thoughtworks a jucat un rol esențial în conceperea și construirea Bahmni, un program cu o sursă deschisă Electronic Medical Record (EMR) dedicat furnizorilor de servicii medicale cu resurse reduse, parte din comitetul de conducere de bază al Coaliției Bahmni. Astăzi, implementările Bahmni sunt prezente în peste 500 de spitale din 50 de țări, în beneficiul a milioane de pacienți din întreaga lume.
În 2014, articolul fundamental „Microservicii” a fost publicat de James Lewis, director și Martin Fowler, Chief Scientist, apoi a fost urmat de publicarea cărții „Building Microservices” de către absolventul Thoughtworks, Sam Newman, în 2015 – doar unul dintre cele peste 100 de cărți scrise de Thoughtworkers. Thoughtworks a continuat să puncteze și să ajute la creșterea în notorietate a microserviciilor, un stil arhitectural de calcul care este folosit frecvent astăzi în sistemele moderne, distribuite prin sisteme pe bază de cloud.
În 2016, Thoughtworks a fost premiat pentru prima dată, fiind desemnat câștigător al Institutul AnitaB.org pentru cele mai bune companii pentru femeile ce lucrează în tehnologie, câștigând din nou în 2017 și 2018 și fiind recunoscut drept lider în 2019 și 2020.
Un fost student Thoughtworks, ca Director of Emerging Technologies Zhamak Dehghani a dezvoltat conceptul data mesh în 2019. Astăzi, data mesh ajută organizațiile să deblocheze adevăratul potențial al datelor din afaceri.
Thoughtworks a co-fondat Green Software Foundation în 2021 pentru a ajuta clienții, partenerii și întreaga industrie să avanseze împreună către un viitor sustenabil.
Thoughtworks devine o companie listată public la NASDAQ în 2021
Pionier în promovarea și crearea de software open source de o lungă perioadă de timp, Thoughtworks se alătură Digital Public Goods Alliance. Cloud Carbon Footprint, dezvoltat de Thoughtworks pentru a ajuta toate afacerile să își țină sub control amprenta de carbon, a fost recunoscut drept bun digital public în 2022.
Thoughtworks și-a atins obiectivul de 40% femei și minorități de gen subreprezentate în tech în 2022.
Forrester, lider global de cercetare și consultanță, a recunoscut Thoughtworks drept lider în Servicii de Dezvoltare a Aplicațiilor Moderne în T3 2022.
Thoughtworks a fost inclus în raportul Brand Finance din 2023 al celor mai valoroase și puternice 25 de branduri de servicii IT la nivel global, pentru al doilea an consecutiv.

Citiți mai multe informații despre cum celebrează Thoughtworks cea de-a 30-a aniversare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți Thoughtworks pe website
Urmăriți conturile de Twitter, LinkedIn and YouTube.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite