Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IMM >> Stiri si comunicate

Oportunitate pentru companii de a deveni furnizor de servicii într-un proiect european

17 Mai 2023



Proiectul Friend CCI este în derulare, iar OpenHub anunță oficial lansarea apelului pentru toți furnizorii de servicii eligibili acestui proiect. Dacă activezi în industria serviciilor de digitalizare, training sau consultanță, și ai și experiență în domeniile creative și culturale, există oportunitatea ca activitatea ta să fie parte integrantă a unui proiect de amploare europeană. Acest proiect atrage atenția și implicarea a sute de companii, creând astfel un mediu propice colaborării și dezvoltării în sectoarele creative și culturale.

Ce este FRIEND CCI?

Friend CCI este un proiect finanțat din fonduri europene al cărui scop este de a contribui la reziliența industriilor creative și culturale din Europa, dar și de a facilita o transformare digitală și prietenoasă cu mediul acestei zone geografice.

FRIEND CCI este un proiect de tip Eurocluster unde sunt implicate mai multe entități din Europa, care lucrează împreună pentru ca fondurile alocate să ajungă la cât mai multe companii din industriile creative și culturale.



Ce sunt CCI?

CCI este abrevierea de la “Creative and Cultural Industries” și sunt acele industrii care produc și distribuie bunuri sau servicii care la momentul prezent sunt recunoscute ca fiind parte a unei categorii speciale, ce promovează cultura. Industriile Creative și Culturale compun un grup variat de domenii precum arhitectura, bibliotecile, muzeele, muzică, producție video, design grafic, fashion, festivaluri, literatură, artă vizuală, etc.

Care sunt serviciile de care au nevoie?

Principalul obiectiv al acestui apel este de a trezi interesul companiilor sau entităților, inclusiv a centrelor de educație, care sunt interesate să presteze servicii de digitalizare, training și consultanță în industrii creative sau culturale. Pot fi furnizate și alte servicii, dacă acestea servesc obiectivului de perfecționare și recalificare a forței de muncă, de digitalizare a întreprinderilor, de îmbunătățire a sustenabilității, de creștere a rezilienței și de sprijinire a internaționalizării. Iată care sunt serviciile care se încadrează în cerințe:


1. Servicii pentru tranziție digitală: inteligență artificială; realitate augmentată; Big Data; cloud computing/tehnologii; securitate cibernetică; platforme digitale; internetul lucrurilor (IoT); sisteme de monitorizare și trasabilitate; marketing online; robotică; software design și development; realitate virtuală
2. Servicii pentru o tranziție ecologică/verde: amprenta de carbon și emisiile de gaze cu efect de seră; circularitate; proiectare ecologică; reducerea consumului de energie; construcții ecologice; reciclare; eficiența resurselor; economie circulară și responsabilitate socială corporatistă (CSR)
3. Servicii de sprijinire a internaționalizării: analiza obiectivelor și a concurenților; procesul de due diligence; promovarea în străinătate; traininguri interculturale; studiu/analiză de piață; servicii de matchmaking; analiza riscurilor și oportunităților; studiu al mediului juridic și economic; al sistemului financiar



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite