Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Microsoft Security Summit front comun al specialiștilor în securitate IT

28 Iunie 2004



26 mai a însemnat un eveniment deosebit dedicat securității IT nu numai pentru Microsoft România, prezent cu aproximativ 175 de specialiști Microsoft Certified Professional, ci și pentru peste 750 de invitați specialiști IT în domeniul securității informației: administratori de rețea, ingineri de sistem, manageri IT, Chief Information Officers, Security Officers, dezvoltatori de aplicații, clienți sau parteneri Microsoft precum și specialiști interesați în implementarea măsurilor de securitate în cadrul rețelei proprii de calculatoare.


În prima secțiune, Security Guidance– nivel introductiv, s-au prezentat și dezbătut patru teme: Elemente de bază ale securității sistemelor IT; implementarea sistemelor de management al patch-urilor de securitate; implementarea securității serverelor Windows 2000 și Windows Server 2003; implementarea securității stațiilor Windows 2000 și Windows XP.


Primele două prezentări au fost susținute de Tudor Galoș, Desktop Product Manager la Microsoft România, următoarele două de un student în anul IV la Politehnică, Ovidiu Platon. Foarte tineri, atât Tudor Galoș, cât și Ovidiu Platon, au dat dovadă de faptul că sunt foarte bine pregătiți în ceea ce fac și au răspuns satisfăcător tuturor nelămuririlor celor din sală dintre care unii, trecuți de vârsta a doua, și-au călcat poate peste orgoliu pentru a pune întrebări.


Cea de-a doua secțiune, Security Guidance–nivel avansat a venit în completarea primei. Pentru a susține cele patru prezentări, Securitatea perimetrului și a rețelei, Securitatea aplicațiilor și datelor, Securitate avansată a serverelor și a stațiilor de lucru și Strategii de securitate aplicată; Infrastructuri AKI, secțiuni de nivel avansat, Microsoft România l-a invitat pe domnul Gheorghe Dobrea, expert în produse de infrastructură și securitate.


Secțiunea a 3-a Securitate pentru dezvoltarea aplicațiilor, a fost susținută de Ciprian Jichici, Director Regional Microsoft și directorul firmei Genisoft, de Cosmin Ovesia, profesor în cadrul centrului de învățare pe instrumente de dezvoltare la ProManagement și de Zoltan Herczeg, Developer&Platform Group la Microsoft România și a avut 4 teme principale: Elemente de bază ale securității aplicațiilor; Scrierea de cod sigur: amenințări posibile și metode de protecție; Scrierea de cod: cele mai bune practici; Securitatea serviciilor web.


În sfârșit, cea de-a patra secțiune, Securitate pas cu pas, a avut ca teme: Analiza riscurilor; Securitatea AD; Instalarea de bază Windows, serverele de infrastructură, fișiere, imprimante, Securizarea IIS, servere bastion, firewall-uri, server de acces la distanță (RRAS), Securizarea Exchange, utilizarea IPSec, securizarea stațiilor de lucru Windows și suita Office și Managementul patch-urilor; Oferta de servicii de securizare a rețelei. Toate cele patru teme din cadrul acestei secțiuni au fost prezentate de Adrian Stoian, inginer de sistem la Microsoft România.


Microsoft România și-a menținut prezentările la un nivel extrem de practic prin demonstrații și exemple. „Sperăm că acest eveniment a captat atenția comunității IT din România și a sporit nivelul de informare și expertiză a tuturor utilizatorilor Microsoft, atât în condițiile de azi precum și în perspectiva inovațiilor tehnologice din viitor. Dorim să facem din acest eveniment un motiv de a interacționa cu comunitatea IT și să capitalizăm în timp experiențele noastre comune”, a declarat Dorin Badea, Developer Platform Manager Microsoft.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite