Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Times Higher Education Impact Rankings 2023: Universitatea din București, universitatea din Romānia cu cea mai mare implicare īn activități specifice dezvoltării durabile

06 Iunie 2023



București, 1 iunie 2023. Universitatea din București (UB) este universitatea din România cu cea mai mare implicare în activități specifice dezvoltării durabile, conform Times Higher Education Impact Rankings 2023, ediția a V-a, unul dintre cele mai cunoscute clasamente din spațiul academic internațional. UB este poziționată în primele 201 – 300 universități din lume din 1.591 instituții care au fost incluse în clasamentul din acest an.

Criteriile în funcție de care sunt evaluate instituțiile de învățământ superior în acest clasament au la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) incluse în Agenda 2030. Metodologia de clasificare ia în calcul pentru fiecare instituție punctajele pentru primele trei cel mai bine poziționate obiective, la care se adaugă, în mod obligatoriu, „Obiectivul 17 - Parteneriate pentru realizarea obiectivelor”.

În acest an, Universitatea din București a raportat pentru 9 dintre cele 17 obiective și a obținut cele mai bune rezultate la „Obiectivul 4 - Educație de calitate”, „Obiectivul 5 - Egalitate de Gen” și „Obiectivul 16 - Pace, justiție și instituții eficiente”.

Astfel, Universitatea din București se află pe locul 23 din 1.304 de instituții la „Obiectivul 4 - Educație de calitate”, pe locul 19 din 1.081 de instituții la „Obiectivul 5 - Egalitate de Gen” și pe poziția 10 din totalul de 910 instituții la „Obiectivul 16 - Pace, justiție și instituții eficiente”, în timp ce la „Obiectivul 17 - Parteneriate pentru realizarea obiectivelor”, UB se încadrează în intervalul 201 - 300. Față de anul precedent, s-au colectat și raportat date pentru încă un obiectiv „Orașe și comunități durabile”, iar rezultatele plasează UB peste media instituțiilor participante, în intervalul 101 - 200.

În clasamentul Times Higher Education Impact Rankings 2023, Universitatea din București este urmată, în intervalul 401 - 600, de alte două universități membre ale Consorțiului „Universitaria”: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Academia de Studii Economice din București. Informații suplimentare privind rezultatele și metodologia de raportare pot fi consultate aici.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite