Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Simpozion Internațional "Prioritățile Chimiei pentru o Dezvoltare Durabilă" – PRIOCHEM 2023, 11-13 octombrie 2023

25 Septembrie 2023



Cu sprijinul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Institututul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie - ICECHIM București, împreună cu Societatea de Chimie din România și cu Fundația Academică "C.D. Nenițescu", anunță pe acesta cale organizarea Simpozionului Internațional "Prioritățile Chimiei pentru o Dezvoltare Durabilă". Evenimentul, la cea de-a 19-a sa ediție, va avea loc în perioada 11-13 octombrie 2023, în București, și va aduce împreună lideri de opinie, cercetători și profesioniști din domeniul chimiei din întreaga lume pentru a discuta cele mai urgente provocări și oportunități în domeniul dezvoltării durabile.



Simpozionul Internațional "Prioritățile Chimiei pentru o Dezvoltare Durabilă" reprezintă un forum de excelență, unde experți din diferite domenii ale chimiei vor explora soluții inovatoare pentru provocările legate de sustenabilitate, protecția mediului și dezvoltare durabilă. Acest eveniment de trei zile va include prezentări de top, sesiuni de discuții interactive și prelegeri invitate susținute de profesioniști de vârf în domeniul chimiei.

Printre subiectele cheie care vor fi abordate în cadrul simpozionului se numără:

- Sisteme, metode și procedee biotehnologice moderne pentru obținerea bioproduselor și bioresurselor rentabile;
- Dezvoltarea de noi materiale și tehnologii pentru reducerea impactului asupra mediului și a resurselor rare;
- Exploatarea integrală, în cascadă, a resurselor regenerabile;
- Dezvoltarea de materiale compozite inteligente și bioinspirate pentru îmbunătățirea calității vieții;
- Inițiativele comunității de cercetare în chimie și inginerie chimică pentru prevenirea și combaterea efectelor schimbărilor climatice și pentru dezvoltarea energiei durabile;
- Colaborarea internațională în cercetarea chimică pentru o societate prosperă.

Simpozionul va oferi o platformă unică pentru schimbul de idei și experiențe între cercetători, industrie și autorități, promovând colaborarea și dezvoltarea soluțiilor concrete cu referire la provocările globale actuale.

Detalii despre eveniment:

Data: 11-13 octombrie 2023
Locație: Sala de Conferințe (et.3) INCDCP-ICECHIM, Strada Splaiul Independenței 202, sector 6, 060021, București
Organizatori: INCDCP-ICECHIM București, Societatea de Chimie din România și Fundația Academică "C.D. Nenitescu", cu sprijinul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării
Pagina oficială a simpozionului: https://icechim.ro/priochem/



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite