Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Romsoft propune solutii Oracle pentru industria energetica

20 Noiembrie 2006



Industria energetica a cunoscut schimbari profunde în ultimii ani, atat prin dinamica intrinseca a pietei (jucatori noi, volatilitatea preturilor etc) si procesele de privatizare cat si prin reglementarile stabilite de autoritatile în domeniu. Astfel, sistemele IT ale companiilor din sector trebuie sa aiba în vedere: cerintele de conformitate, necesitatii unei mentenante proactive a echipamentelor si minimizarea timpilor de nefunctionare dar si sa ofere un suport managerilor pentru luarea deciziilor strategice bazate pe informatii în timp real. Pentru atingerea acestor obiective este nevoie în egala masura de tehnologii perfomante dar si de un sistem informatic complex care sa sustina cerintele de business specifice.


Doua dintre companiile mari ale industriei energetice romanesti, Complexul Energetic Rovinari si Complexul Energetic Turceni, au apelat la serviciile integratorului Romsoft pentru implementarea unor sisteme IT performante, conforme cu cerintele actuale din piata. Nucleul acestor sisteme IT îl reprezinta solutiile specifice de la Oracle, Romsoft fiind primul partener Oracle Certified Advantage din Romania. Pachetul de aplicatii si tehnologie Oracle permite o buna gestionare a fluxului de numerar, optimizarea planificarii si executiei lucrarilor de mentenanta, fluidizarea operatiilor de service, constituindu-se în suportul unui management proactiv.


Provocarile sectorului


Solutia propusa de Romsoft s-a concretizat în implementarea unor tehnici performante de planificare si programare avand un obiectiv clar cresterea eficientei prin reducerea costurilor. Prin aceasta s-a ajuns la o buna corelare între cererea pentru lucrari si constrangerile de echipamente (echipament critic, locatii, materiale si piese de schimb etc). Rezultatul a fost optimizarea productiei prin maximizarea disponibilitatii si minimizarea timpilor de nefunctionare.


Printre referintele Romsoft din sectorul energetic se numara: Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti etc.


Doru_Simionescu„Cel mai mare avantaj al implementarii sistemului IT furnizat de Romsoft la Complexul Turceni, a fost ordinea pe care a adus-o în organizatie. Complexul Turceni a aparut prin fuzionarea a doua companii si are doua obiecte de activitate diferite, nu atat ca arie geografica, ci mai ales ca funtionalitate. Din acesta fuzionare au aparut practici diferite pe care însa sistemul IT le-a unificat. Au fost impuse reguli iar utilizarea efectiva a sistemului ne-a obligat sa le respectam. Pentru cateva departamente aplicatiile Oracle furnizate de Romsoft s-au dovedit extrem de benefice. As aminti departamentul logistica-aprovizionare-stocuri, dar mai ales departamentul financiar-contabil si ce de întretinere echipamente. Din punct de vedere financiar am ajuns la conceptul „o singura sursa de adevar”, facturile sunt introduse o singura data în sistem iar orice eroare de transmitere a acestor facturi intre responsabili este evitata. Pentru mentenanta utilajelor, sistemul propus de Romsoft aduce un istoric clar pentru fiecare echipament al oricarei interventii tehnice. Aceasta permite obtinerea unor analize si evitarea timpului de nefunctionare printr-o exploatare excesiva. Daca avem în vedere importanta activitatii extractive pentru Complexul Turceni, avantajele obtinute sunt pe masura”.


Doru Simionescu (foto), IT Manager, Complexul Energetic Turceni


„In cadrul Complexului Energetic Rovinari, sistemul IT Oracle a permis optimizarea functionarii tuturor structurilor organizatorice. De mare importanta este prelucrarea corecta si rapida a datelor ceea ce conduce la obtinerea de informatii în timp real necesare conducerii societatii. Prin functiile sale de analiza , prognoza si simulare sistemul implementat de Romsoft nu este numai un simplu produs de gestiune performant, ci un Sistem Inteligent pentru Afaceri“


Sabin Brandiburu, IT Manager Complexul Energetic Rovinari


Beneficiile sistemului implementat de Romsoft



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite