Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Orange da putere laptop-ului tau

20 Noiembrie 2006



Cresterea accentuata a vanzarilor de laptop-uri arata ca numarul oamenilor aflati în miscare creste în egala masura. Deplasarile numeroase cerute de extinderea nationala sau regionala a multor companii, dar si elemente banale ca traficul aerian sau auto tin oamenii de business tot mai mult timp în afara biroului. Daca pana mai ieri acest timp era neproductiv, o data cu aparitia conexiunilor mobile în banda larga notiunea de a fi la birou capata un sens diferit. Orange Romania a înteles acest trend si printr-un serviciu ca Business Everywhere ofera oamenilor de afaceri un castig la nivelul celei mai pretioase resurse: timpul. Am dezbatut împreuna cu Bogdan Rauta (foto), Senior Product Manager Orange Romania, elementele de detaliu ale acestui serviciu necesar, impus de actuala viata în miscare.


Cui se adreseaza serviciul Business Everywhere?


Bogdan_RautaBusiness Everywhere este o solutie care se adreseaza utilizatorilor de calculatoare de tip laptop si le ofera acestora posibilitatea de a lucra eficient oricand si oriunde ar fi, fara a fi limitati de lungimea unui cablu de conectare la retea sau Internet.


O afacere dinamica are nevoie de mobilitate si tocmai de aceea din ce în ce mai multe companii echipeaza angajatii cu calculatoare de tip laptop. Laptop-ul este prin definitie un echipament de lucru portabil, un echipament de lucru mobil care ar trebui sa ne ofere posibilitatea de a ne desfasura activitatea chiar si atunci cand nu ne aflam în biroul nostru.


In realitate, lucrurile nu stau însa deloc asa. In momentul în care am parasit spatiul biroului si am deconectat lap-topul de la retea, am pierdut legatura cu toate informatiile si aplicatiile care ruleaza în reteaua interna de calculatoare sau Internet – avem practic acces doar la fisierele salvate local. Cu Business Everywhere de la Orange si un laptop, utilizatorul poate naviga pe Internet, accesa reteaua interna de calculatoare de la distanta, trimite e-mailuri sau mesaje scrise oriunde si oricand. Si totul la viteza ridicata, folosind reteaua Orange 3G. Practic, BEW transforma laptopul într-un instrument de lucru cu adevarat mobil.


Care este acoperirea curenta pentru 3G, EDGE, GPRS?


Orange are o strategie bine definita privind extinderea acoperirii retelei de date mobile, strategie bazata pe 3G în marile orase si EDGE/GPRS acoperire nationala.


Atat acoperirea, cat si densificarea retelei sunt în continua extindere. Incepand cu 25 noiembrie 2006, Orange anunta extinderea acoperirii EDGE la nivel national, pentru a oferi acces la serviciile video si Internet de banda larga la cat mai multi romani. Reteaua 3G acopera în prezent 10 orase si va fi extinsa la toate resedintele de judet pana la sfarsitul anului 2007. Reteaua GPRS are o acoperire nationala, oriunde exista semnal GSM, iar tilizatorul are acces la transmisii de date mobile prin GPRS. Acoperirea EDGE este complementara acoperirii 3G. In momentul în care utilizatorul iese din aria de acoperire 3G si este transferat automat în EDGE, impactul asupra experientei de utilizare nu este foarte mare, vitezele de transfer fiind apropiate. Nu acelasi lucru putem spune în situatia transferului din 3G în GPRS, unde utilizatorul resimte o diferenta foarte mare a vitezei de transfer. Un beneficiu important al serviciilor 3G/EDGE consta în disponibilitatea acestora si în Roaming.


Ce rate de transfer sunt disponibile pentru fiecare dintre aceste tipuri de acoperire?


Strategia Orange este bazata pe accesul la viteze de transfer de banda larga pentru cat mai multi utilizatori. Navigarea este fara întreruperi în cazul trecerii de la reteaua 3G la reteaua EDGE/GPRS – atat timp cat se afla în aria de acoperire 3G viteza de transfer va fi de pana la 384Kbps. In situatia în care utilizatorul iese din aria de acoperire 3G, sesiunea de conectare nu se va întrerupe, ci va continua prin EDGE la o viteza de pana la 220 Kbps. In situatia în care utilizatorul nu are un terminal compatibil 3G/EDGE, poate naviga prin GPRS la o viteza de pana la 80Kbps.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite