Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Romkatel – Furnizor de solutii pentru telecomunicatii

20 Noiembrie 2006



Firmele Romkatel si Kathrein Romania au ca obiectiv de grup pozitia de principal furnizor regional de produse si servicii în domeniul tehnologiei antenelor si comunicatiilor. Cele doua companii reprezinta în Romania cunoscuta firma germana Kathrein Werke si vor realiza în 2006 o cifra de afaceri cumulata de peste 30 milioane euro, în crestere cu aproximativ 30% fata de anul precedent. Pentru cele doua companii lucreaza în prezent circa 340 de angajati, dar numarul acestora va creste proportional cu proiectele în care firmele sunt angrenate.


romkatel-DSC02499Kathrein este un nume consacrat în domeniul productiei de antene, firma germana fiind nu doar producatorul de antene cu cea mai lunga traditie în acest domeniu, dar si firma cu cel mai mare volum al productiei dintre toti concurentii pe piata de profil. Grupul are peste 6000 de angajati în 14 centre de productie situate pe tot globul, o cifra de afaceri de 1190 mil euro în 2005, si investitii în cercetare care se ridica la 10% din cifra de afaceri. Este unul din motivele pentru care, pe o piata a telecomunicatiilor extrem de dinamica, Kathrein reuseste sa se mentina într-o pozitie de leader, 50% din cifra de afaceri fiind asigurata de produsele de ultima generatie.


Portofoliul Kathrein cuprinde antene pentru comunicatii mobile, sisteme de antene pentru broadcast, sisteme de combinere si filtre, antene pentru autovehicule, trenuri, aviatie si navigatie, sisteme de receptie si distributie satelit si terestra, sisteme pentru comunicatii broadband.


Productia în Romania a început în 1995, în cadrul Romkatel. Pe masura ce aceasta productie a crescut, a aparut necesitatea înfiintarii unei noi firme specializate – Kathrein Romania.


romkatel-DSC02564Firma Romkatel este prezenta pe piata telecomunicatiilor din anul 1994, principalii clienti ai companiei fiind operatorii de telefonie mobila, grupuri media detinatoare de statii radioTV, firme de instalari si service telecom, dar si institutii din aria comunicatiilor guvernamentale. Alaturi de produsele Kathrein, Romkatel comercializeaza cabluri coaxiale, jumperi, conectori, eclatori, diverse accesorii de instalare, echipamente de masura si test, antene comunicatii broadband, ale unor producatori de marca în domeniu.


La sfarsitul lunii trecute, Romkatel a organizat seminarul tehnic Romkatel - furnizorul dumneavoastra. Evenimentul s-a bucurat de o larga audienta în randul clientilor companiei, interes datorat si prezentei unui grup de specialisti de la principalii furnizori pe care firma îi reprezinta în Romania si Republica Moldova. Pe parcursul unui maraton de 6 ore, cei prezenti au aflat detalii tehnice despre gamele de produse ale acestor furnizori.


Firma germana Kathrein a confirmat statutul de lider în productia de antene pentru comunicatii mobile, cu prezentari ale celor mai noi solutii în domeniu.


KabelWerk Eupen din Belgia produce cabluri coaxiale, cabluri radiante, ghiduri de unda si accesorii de instalare a acestora. Eupen este cel mai mare producator de cabluri din Europa, firma folosind în productie cca 100t de cupru si 6t de aluminiu zilnic.


romkatel-antenaFi.Mo.Tec Spa (Italia), fondata în 1933, este recunoscuta pentru solutiile de fixari si accesorii pentru domeniul telecomunicatiilor. Firma ofera sub marca FIMO o selectie larga de produse avansate, apreciate de operatorii majori deoarece ofera o siguranta sporita a fixarii, sunt practice si foarte usor de montat. Este o marca de referinta în acest sector în plina dezvoltare, în care calitatea si fiabilitatea sunt prioritati de top.


Telegartner GMBH din Germania este un furnizor la nivel global de conectori coaxiali, cabluri mufate, componente de retea, atat pentru RF cat si pentru fibra optica.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite