Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Alcatel raporteaza cresteri ale venitului pe Q3

20 Noiembrie 2006



Consiliul de administratie al Alcatel a dat publicitatii rezultatele financiare aferente trim III al anului 2006. In linii mari s-a înregistrat o crestere a venitului cu 1,4% raportata la trim III 2005, atingand 3335 milioane euro. Vanzarile au crescut cu 33,6%. Profitul operational s-a cifrat la 258 milioane euro, iar rata profitului a înregistrat 7,7%.


Dl. Serge Tchuruck, CEO Alcatel comenta astfel aceste rezultate: “Trimestrul al III-lea a confirmat înca o data pozitia Alcatel de lider în domeniul transformarii retelelor IP capabile sa ofere servicii Triple Play catre utilizatorii finali, reducand costurile operatorilor”. Domnia sa face o în continuare o scurta analiza pe sectoare de activitate: “In domeniul comunicatiilor fixe, aceasta înseamna cresterea ponderii solutiilor si aplicatiilor noastre IP, de acces, prin fibra optica, pe pietele operatorilor si marilor companii, unde veniturile pe care le-a înregistrat Alcatel au crescut cu peste 10%. Progresul din domeniul routerelor IP a fost marcat prin dublarea veniturilor fata de aceeasi perioada a anului trecut. La fel, veniturile din fibra optica terestra si din aplicatiile pentru mari companii au crescut cu 20%, respectiv 30%, portofoliul Alcatel ajungand sa depaseasca net portofoliul competitiei.”


Aceasta performanta a fost însa contrabalansata de un declin al veniturilor înregistrate de domeniul comunicatiilor mobile, unde evolutia spre tehnologia IP si spre noile servicii video este înca la un stadiu incipient. “In tarile în curs de dezvoltare unde numarul proiectelor 2G în desfasurare este în scadere, noi am mentinut o politica comerciala selectiva, reducand numarul contractelor cu risc mare pe termen mediu. Mai mult, desi majoritatea clientilor ne-au asigurat suportul în proiectele strategice cu Lucent si Nortel, materializarea proiectelor curente de 3G se va face odata cu încheierea acestor tranzactii. Alcatel continua sa se concentreze asupra investitiilor în tehnologiile din noua generatie: NGN, IMS si WiMAX, pentru a-si asigura o pozitie de lider în constructia retelelor viitoare.”


Comentand recentele fuziuni si achizitii, dl. Tchuruk a declarat: „Continuam sa facem progrese în fuziunea cu Lucent Technologies si credem în încheierea cu succes a tuturor etapelor înainte de finele anului. Atat tranzactia cu Thales cat si achizitia diviziei de acces radio UMTS de la Nortel se desfasoara conform planurilor stabilite, si ne mentinem obiectivul de a finaliza simultan toate acestea înainte de sfarsitul anului. Desi aceste proiecte strategice aduc o presiune suplimentara asupra organizatiei Alcatel, cat si costuri suplimentare în balanta de Profit si Pierderi, suntem convinsi ca ele vor genera valoare pentru companie. Obiectivul nostru nu va fi doar acela de a ne mentine pozitia de lider în comunicatii fixe, dar si acela de a fi unul din putinii furnizori strategici în domeniul comunicatiilor mobile."


Alcatel opereaza în 130 de tari, are 58.000 de angajati si a înregistrat în anul 2005 o cifra de afaceri de 13,1 miliarde euro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite