Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Octavian Mădălin Bunoiu, decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios”

25 Martie 2024



Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara (UVT) este onorată să îl felicite pe domnul conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu pentru înalta apreciere ce i-a fost acordată odată cu decorația încredințată de Președintele României în cadrul ceremoniei organizate de Administrația Prezidențială: Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.



În semn de înaltă apreciere pentru contribuția deosebită avută la promovarea imaginii României în rândul statelor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei, Președintele României a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului Bunoiu Octavian Mădălin, prorector al Universității de Vest din Timișoara”, conform Administrației Prezidențiale.

Domnul conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu este cadru didactic la facultatea de Fizică și prorector al UVT responsabil cu strategia CDI, sustenabilitate, transfer tehnologic și relația cu diaspora. Este licențiat în fizică la UVT, doctor în fizică și în știința materialelor la UVT și la Institutul Național Politehnic din Grenoble. Activitatea sa didactică și de cercetare, într-o carieră de 25 de ani, a fost apreciată și recunoscută prin mai multe distincții și premii printre care amintim Premiul Organizației Internaționale de Creșterea Cristalelor, Premiul Academiei Române – Constantin Miculescu sau „L’Ordre des Palmes Academiques”, în grad de Cavaler, acordat de către statul francez. Domnul conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu s-a remarcat de asemenea prin implicarea sa în activități ce privesc politicile educaționale la nivel național și internațional, fiind de-a lungul timpului membru activ în cadrul unor structuri naționale și internaționale din domeniile învățământului superior și cercetării, cum ar fi Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU, comisia de Fizică), Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS, unde a exercitat și funcția de președinte în perioada 2022 – 2023), Colegiul Consultativ pentru Cercetare, Dezvoltare şi Inovare (CCCDI, unde este președinte în exercițiu), European Science Advisors Forum (ESAF) sau Institut de la Francophonie pour l’education et la formation (IFEF).

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Sunt bucuros să îl felicit pe domnul prorector conf. univ. dr. Mădălin Octavian Bunoiu pentru înalta distincție acordată de Președintele României, ca recunoaștere a valorii contribuției sale în proiectele educaționale din spațiul francofon. Este o recunoaștere deplină pe care colegul nostru o primește pentru întreaga sa viață profesională, dedicată educației și cercetării.”








Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite