Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Evidenta salariatilor se va tine numai electronic

24 Decembrie 2006



De la 1 ianuarie 2007, angajatorii sunt obligati sa treaca la registrul electronic de evidenta a salariatilor care inlocuieste forma materiala a acestuia. Trecerea in format electronic are ca scop reducerea formalitatilor administrative de evidenta a angajatilor si crearea unei baze de date la nivelul Inspectiei Muncii, cu toate contractele individuale de munca.


Registrele in format material se vor pastra si arhiva doar la angajatori. Aplicatia informatica pe care angajatorii o vor utiliza ca registru electronic de evidenta a salariatilor va putea fi descarcata gratuit de pe site-ul Inspectiei Muncii (www. inspectiamuncii.ro) incepand cu 15 decembrie 2006, conform declaratiilor inspectorului general, Mariana Basuc.


Licitatia pentru realizarea aplicatiei a fost castigata de Teamnet International S.A., cu pretul de 991.203 lei ce include TVA, bani achitati de Inspectia Muncii din fonduri extrabugetare. Pretul din oferta Teamnet este ferm si trebuie mentinut pe intreaga perioada de valabilitate a ofertei, conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. In prezent, intre reprezentantii Inspectiei Muncii si cei ai firmei au loc intalniri pentru stabilirea clauzelor finale ale contractului de achizitie publica.


Aplicatia oferita gratuit de Inspectia Muncii nu trebuie folosita obligatoriu, angajatorii fiind liberi sa foloseasca si alte programe pentru a tine evidenta salariatilor in format electronic. Cum formatul fisierului utilizat pentru transmiterea registrului este de tip .xml, specialistii Inspectiei Muncii considera ca nu vor fi probleme de compatibilitate. Oricum, specificatiile tehnice detaliate pe care trebuie sa le respecte acest fisier vor fi publicate pe site-ul amintit.


Doar cei angajati pana la 31 decembrie 2008 isi vor mai proba vechimea cu carnetul de munca, pana la aceasta data fiind aplicabile prevederile referitoare la intocmirea si completarea acestor documente, a mai subliniat Mariana Basuc.


Eduard Paraschiva



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite