Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Alcatel - Lucent devine cel mai important furnizor mondial de solutii de comunicatii

24 Decembrie 2006



1 decembrie, data incheierii procesului de fuziune, marcheaza nasterea unui gigant in industria de echipamente de telecomunicatii:Alcatel-Lucent. Dupa luni de negocieri si aprobari ale actionarilor si organismelor de reglementare din SUA si UE, Alcatel-Lucent (indice bursier comun Euronext Paris si NYSE: ALU), furnizor global de solutii de comunicatii, isi incepe activitatea ca o noua companie, cu personalitate juridica franceza si sediul social in Paris. In urma finalizarii fuziunii au rezultat aproximativ 2,31 miliarde actiuni publice Alcatel-Lucent. Cifra de afa-ceri s-a ridicat la 18,6 miliarde euro, iar venitul net la 1,9 miliarde Euro in 2005.


alcatelEste una dintre cele mai importante forte in cercetare-dezvoltare din domeniul comunicatiilor, cu investitii de 2,7 miliarde euro in acest sector, in care sunt implicati 23000 ingineri, din care fac parte si angajatii vestitelor Bell Labs, recunoscute pentru capacitatea lor inovativa. Compania detine la ora actuala 25000 de patente active si 6 premii Nobel. Alcatel-Lucent conduce, de asemenea, initiative in domeniul standardizarii prin cei 600 de experti care fac parte din 130 de organisme de standardizare.


Alcatel-Lucent va ocupa prima pozitie in comunicatii fixe, va fi numarul 3 in comunicatii mobile, va ocupa o pozitie de top 3 in domeniul aplicatiilor si serviciilor pentru telecomunicatii, si se va situa in poll position in Europa in solutii de telecomunicatii enterprise. La o analiza pe tehnologii, Alcatel Lucent este lider detasat in IPTV, in retele IP si NGN/IMS, in WiMAX mobil si se situeaza pe locul 3 in 3G (CDMA si UMTS). Compania are o capacitate uriasa de a asigura servicii si suport la cheie, fiind o alegere ideala pentru transformarea retelelor operatorilor, institutiilor guvernamentale si marilor companii.


Reducerile de costuri previzionate ca urmare a fuziunii se ridica la 1,4 miliarde euro pe an intr-o perioada de 3 ani, consecinta in parte a reducerii numarului angajatilor cu cca 9000 de posturi.


Fiind prezenta in 130 de tari, cu 79000 angajati (dupa incheierea tranzactiei cu Thales) si cu venituri echilibrate geografic, Alcatel-Lucent are relatii de afaceri cu cei mai importanti 100 de operatori de telecomunicatii din lume. Activitatea companiei va fi structurata in patru divizii geografice: Asia-Pacific, Europa si Nord, Europa si Sud, respectiv America de Nord, capabile sa raspunda nevoilor operatorilor, marilor companii si utilizatorilor finali pe pietele cele mai avansate in telecomunicatii, ca si tarilor cu economii in curs de dezvoltare.


Vor exista cinci divizii functionale: Divizia de comunicatii fixe, Divizia de comunicatii mobile si Divizia de comunicatii convergente (adresandu-se operatorilor), Divizia de comunicatii pentru mari companii si Divizia de operatiuni. Fiecare Divizie functionala va avea o organizare regionala descentralizata care va asigura clientilor un suport local puternic.


Serge Tchuruk, numit Presedinte al Consiliului Director al Alcatel-Lucent, a spus: “Alcatel-Lucent va fi pentru clientii nostri un partener cu capacitatea de a proiecta, construi si gestiona retele din ce in ce mai complexe care asigura servicii de comunicatii convergente de ultima generatie catre utilizatorii finali. Alcatel-Lucent va oferi o calitate deosebita a implementarii, inovarii si serviciilor destinate clientilor: compania va beneficia de cele mai experimentate echipe de servicii din domeniul telecomunicatiilor, ca si de una dintre cele mai importante organizatii de cercetare-dezvoltare in aceasta industrie. De fapt, compania noastra are pozitionarea ideala care sa permita clientilor nostri transformarea retelelor astfel incat ei sa ofere noi aplicatii si servicii personalizate.”


“In timp ce structurile organizationale s-au schimbat, o constanta ramane: angajamentul nostru de a fi o companie de prima clasa care isi asuma responsabilitatea sociala”, a spus Patricia Russo, numita Chief Executive Officer al Alcatel-Lucent.


Fuziunea vazuta din Romania


Vorbind despre efectele recent incheiatei fuziuni, Dl. Dan Bedros, PDG Alcatel-Lucent Romania, a apreciat acest proces ca benefic pentru afacerile companiei pe care le coordoneaza, cuprinzand Romania si inca 11 tari din Balcani. Cele doua companii care compun acum Alcatel-Lucent au echipamente si tehnologii compatibile cu majoritatea operatorilor de pe piata romaneasca. De asemenea, compania se poate concentra pe indeplinirea cerintelor si strategiilor UE in domeniul retelelor, una din acestea fiind accesul broadband obligatoriu pentru orice localitate pana in 2010.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite