Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Triple Play de la Allied Telesis

24 Decembrie 2006



Allied Telesis este unul din primii furnizori de echipamente de retea care au mizat pe tehnologia IPTV, oferind inca din anul 2003 solutii Triple Play profesionale. Totodata, Allied Telesis este membru fondator al Aliantei Triple Play (TPA), alianta independenta formata din noua furnizori internationali de echipamente de telecomunicatii, de software si de servicii cu scopul dezvoltarii si accelerarii implementarii tehnologiei Triple Play la nivel global. In cadrul aceste aliante functioneaza primul laborator Triple Play din Europa situat in Dornach, Germania, unde membrilor TPA le sunt asigurate conditiile pentru testarea produselor si serviciilor Triple Play precum si posibilitatea dezvoltarii colaborarii cu ceilalti membri, iar clientii Enterprise si Service Provider au oportunitatea de a descoperi modul de interoperare a tehnologiilor convergente si felul in care acestea aduc beneficii pentru ei si pentru clientii lor.


La baza solutiei Triple Play oferite de Allied Telesis se afla renumitele iMAP- uri (Platforme Integrate pentru Acces Multiplu), clasate pe primele locuri in testele comparative ale publicatiei Heavy Reading (2005) inaintea unor furnizori consacrati ca Alcatel, Ericsson, Siemens, Huawei, ce concentreaza atat infrastructura de cupru, cat si de fibra optica intr-o singura solutie, dar si echipamentele de client iMG (intelligent Multiservice Gateway). Acestea ofera conectarea WAN a clientilor pe medii de cupru, xDSL si fibra optica. Complementar, sunt oferite programele de management integrat al retelei (NMS - network management systems) si de instalare/configurare automata a echipamentelor iMG (ZTC - Zero Touch Configurator) care contribuie la reducerea costurile de instalare, administrare si operare a retelei.


Anul 2006 a fost unul bogat in noutati tehnice pentru produsele iMAP si iMG, aflate deja la a treia generatie. A fost adaugat suportul pentru 10Gigabit pe iMAP-uri si a fost lansat modulul de serviciu GE8 wirespeed cu 8 porturi Gigabit, a fost introdus protocolul EPSR ce asigura rezilienta retelei (topologie INEL) sub 50ms pentru toate modele iMAP (la fel si pe switch-urile L3 din familia x900), a fost adaugata facilitatea DoubleTAG pentru cardurile xDSL, au fost lansate noile modele de iMG-uri iMG634A, iMG634W, iMG606, iMG616, iMG646BD si iMG664W ce ofera suport pentru standardul de provizionare TR-069 si servicii Quad Play (+wireless).


Ca toate solutiile Allied Telesis, solutia de Triple Play beneficiaza de un raport calitate/pret excelent, fiind alegerea naturala pentru majoritatea operatorilor din Romania, astfel: Astral (UPC) foloseste echipamentele iMAP si iMG de fibra pentru clientii business pentru servicii de voce si date, Dial Telecom foloseste echipamentele iMAP si iMG pe ADSL2+ pentru clientii business pentru servicii de voce si date, INES foloseste iMG-urile pentru clientii rezidentiali carora le ofera servicii Triple Play iar Digicom foloseste iMAP ADSL2+ pentru clienti business pentru servicii de voce si date.


La nivel European, succesul solutiei Triple Play oferite de Allied Telesis s-a concretizat in proiecte ca: Tiscali Germania, pentru servicii Quad Play bazate pe ehipamente client iMG664W si software de configurare Zero Touch Configurator, NetCologne Germania pentru servicii de voce si date bazate pe iMG ADSL2+, TVNet si Pantel in Ungaria pentru servicii Triple Play bazate pe iMAP si iMG ADSL2+, Dialog in Polonia pentru servicii de date si voce bazate pe iMAP ADSL2+ etc. In ceea ce priveste SUA, putem aminti de proiecte mari ca UTOPIA (Utah Telecommunications Open Infrastructure Agency) pentru servicii Triple Play bazate pe RG600 de FO (peste 30000 de bucati), SureWest Communication Sacramento USA pentru servicii Triple Play bazate pe RG223 and RG656 sau municipalitatea din Loma Linda pentru servicii Triple Play bazate pe iMAP si iMG600 (outdoor deployment), precum si software de administrare a retelei NMS si configurare a iMG-urilor ZTC.


Informatii detaliate referitoare la echipamentele, serviciile si solutiile oferite de Allied Telesis sunt disponibile pe site-ul companiei www.alliedtelesis.com.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite