Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Charisma Enterprise eficientizează producția de oțel

28 Iunie 2004



OȚELINOX este singurul producător de produse plate inoxidabile din centrul și estul Europei. Pachetul majoritar de acțiuni al S.C. OTELINOX S.A. (51%), a fost achiziționat de SAMSUNG DEUTSCHLAND GmbH în octombrie 1997, în prezent deținând 74.99% din capitalul social. OȚELINOX deține în prezent o capacitate de producție pentru table și benzi din oțeluri inoxidabile de 60.000 t/an și o capacitate pentru profile mici și sârmă de 100.000 t/an. Având circa 1040 de salariați, OȚELINOX a realizat în anul 2003 o cifră de afaceri de aproape 35 mil. USD, produsele realizate exportându-se, în special, în Europa (peste 70% din volumul total al exportului), dar și în Asia (peste 25%), America de Nord etc.


Privatizarea a însemnat demararea unui vast program de investiții vizând atât modernizări și automatizări, cât și perfecționarea și educarea personalului în spiritul îmbunătățirii continue a calității și eficienței.


Astfel, a fost necesară implementarea unui sistem capabil să permită un control eficient și în timp real al comenzilor, producției, cât și a stocurilor virtuale și reale.


Prelucrarea tablei laminate la cald (HRC), materia primă pentru una din cele două secții, presupune și divizarea, longitudinală și/sau transversală a ruloului (HRC), fapt ce conduce la mărirea numărului de rulouri (CRC–tablă laminată la rece) care pot fi obținute dintr-un singur rulou de materie primă. Pot fi obținute chiar și sute de rulouri–produs finit, urmărirea lor fiind absolut necesară.


Problema


Urmărirea stadiului comenzilor, stocurilor, cantităților intrate / ieșite în / din liniile tehnologice și a pierderilor, presupunea ca, lunar, timp de o săptămână, coordonatorul fiecărei linii tehnologice să colecteze, calculeze, centralizeze și să compare aceste date.


Rapoartele obținute puteau avea abateri și implicau un consum mare de timp.


Soluția


A fost găsită împreună cu TotalSoft odată cu implementarea Charismei Enterprise, un ERP complet și performant, perfect adaptat nevoilor unei companii de producție.


Oțelinox AZI, după începerea colaborării cu TotalSoft



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite