Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Platforma VONEX de la Interglob, noul RONIX al vocii in Romania

24 Decembrie 2006



In urma liberalizarii telefoniei fixe in 2003 Romania beneficiaza de dezvoltarea economiei de piata si in acest segment. Firme noi in domeniu sau cu state vechi in domeniul comunicatiilor au incercat si reusit sa isi asigure o felie din «placinta» telefoniei fixe. Servicii mai bune, suport tehnic rapid, oferte comerciale avantajoase pentru clienti, posibilitatea de a plati la furnizorul de Internet si factura telefonica – acestia sunt cativa dintre factorii care au dus la o migrare catre noile servicii de telefonie fixa.


welcome_photo2-SipExista totusi o problema cu aceste noi servicii: firmele care le ofera nu au reusit sa ajunga la o intelegere pentru a se putea interconecta direct si astfel sa poata acoperi la costuri mai mici intreg teritoriul tarii. In acest moment fiecare dintre ei sunt conectati la Romtelecom. Un client din Bucuresti al operatorului privat X poate discuta cu un altul din Baia Mare (al operatorului Y) doar folosind reteaua Romtelecom si platind pentru apel interjudetean. In cazul in care operatorii X si Y ar fi interconectati intr-un exchange de voce, costurile pentru respectivul apel ar fi de tarif local.


VONEX este solutia acestei probleme, solutie care poate duce la cresterea cifrelor de afaceri ale operatorilor X si Y (si nu numai). Platforma aceasta ofera o solutie completa de VoIP, asigura ruta cu cea mai buna calitate pentru fiecare apel, securitate prin autentificare, interoperabilitate, conversia protocolului VoIP, sistem electronic de facturare si alte servicii.


Platforma VONEX poate reduce cheltuielile operatorilor cu pana la 40%, in special prin folosirea infrastructurilor IP si reducerea cheltuielilor de conversie intre VoIP si PSTN. Conectarea la VONEX se poate face extrem de repede, nu mai necesita aprobari speciale, legatura intre operator si platforma urmand a fi realizata prin interconectare directa (un dark fiber intre cei doi), fie printr-o magistrala privata.


Sistemul ofera mai multe aplicatii pentru baze de date pentru schimburile de numere, rutarea apelurilor catre provideri verificati din punct de vedere al securitatii retelelor si multe alte servicii.


VONEX reduce foarte mult riscul care poate aparea in momentul trecerii fiecarui operator de la PSTN la IP prin furnizarea tuturor echipamentelor de retea si sistem necesare. Toate solutiile se reduc la necesitatile operatorilor, oferindu-le oportunitatea de a-isi mari reteaua si protejarea investitiei pe care ar trebui sa o faca din punct de vedere legal. VONEX „absoarbe“ cheltuielile pe care operatorul trebuie sa le faca la inceput, asigurand o implementare rapida a serviciilor si lansarea produselor proprii intr-un timp scurt. In acest mod profitul afacerilor operatorilor apare mult mai repede decat in cazul in care isi realizeaza singuri investitia.


Call center-ele si comunitatile virtuale au introdus deja aplicatiile VoIP in afacerile lor. Pentru comunitatile si vanzatorii online VONEX poate oferi o solutie completa cu privire la comunicatiile necesare, astfel incat clientii lor sa ii poata accesa usor si la o calitate fara comparatie.


VONEX nu permite transferarea apelurilor telefonice catre Internet. VONEX utilizeaza reteaua sa redundanta, de mare capacitate, pentru a transmite apelurile prin magistrale private, cu management, asigurand astfel securitatea transportului si evitand interferentele si problemele de securitate care pot aparea in transmisiile pe Internet. Serviciile oferite prin platforma noastra ofera securitate prin autentificare, peering intre mai multi operatori, transcoding, interoperabilitate, facturare si alte servicii telefonice.


Mai intai de toate, platforma ofera servicii de valoare adaugata.


Sistemul de facturare electronica este unul foarte precis si sigur. Cu acesta fiecare operator va primi in format electronic facturile pentru clientii sai, cu toate detaliile cerute de reglementarile in vigoare, pentru a le putea introduce in propriul sistem si printa sau livra catre clientii finali.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite